Nova vest
Rukomet

Sreda, 23.06.2010.

18:21

Valčić: Tragedija će me proganjati

Hrvatski rukometaš Josip Valčić izjavio je da će ga do kraja života proganjati incident zbog kojeg je Poljak Karol Bileck ostao slep na jedno oko.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Na prijateljskom susretu Poljske i Hrvatske 11. maja Valčić je hteo da doda loptu saigraču, a na njegovu ispruženu ruku naleteo je Bilecki.

Već u prvom momentu krvavi podliv ispod levog oka Bileckog nagovestio je da je u pitanju ozbiljna povreda i posle nekoliko operacija, utvrđeno je da je oko izgubljeno.

Bilecki nije želeo da krivi Valčića za incident zbog kog je prekinuo karijeru.

„Dobro je, izgubio sam samo jedno oko. Naučiću da živim sa tim. Događaju se i gore stvari u životu, nisam nimalo ljut na Valčića, nije bilo nikakve namere“, rekao je Bilecki.

Sa druge strane, i Valčić je teško podneo incident.

„Žao mi je, mogu to da ponovim hiljadu puta, ali ništa ne mogu da promenim. Žaliću zbog toga ceo život i nikada to neću da zaboravim. Svestan sam da je to svakome moglo da se desi, ali to ne može da me uteši. Još proživljavam taj užasni čin – moj prst doslovno prodire u nejgovo oko. Osetio sam kako je propao duboko unutra i znao sam da se neće završiti. Rukomet je jedan od najgrubljih sportova, no uprsko tome, slične povrede su veoma retke“, rekao je Valčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve