Nova vest
Rukomet

Subota, 19.06.2010.

18:58

Vujin za B92: Dokazali da smo bolji

Desni bek rukometne reprezentacije Srbije Marko Vujin kaže da je utakmicu sa Češkom presudila sposobnost srpskog tima da se brzo vrati u igru nakon zaostatka.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Srbija je izgubila 25:22, ali je u Nišu slavila sa 27:23 i plasirala se na SP u Švedskoj.

“Jedan od presudnih momenata bio kada je je njihov najbolji igrač Filip Jiha na 16:12 promašio gol iz polukontru, a mi smo za minut i po ‘spustili’ na 16:15. I kada su poveli 19:15, brzo smo se vratili i na taj način dokazali da smo mnogo bolji od njih”.

“Posle EP u Austriji i svega što se tamo dešavao retko ko je očekivao da ćemo moći da prođemo Čehe, koji su tamo prikazali veoma dobru igru. Videli smo već u Nišu da možemo da se nosimo s njima, a to smo i potvrdili danas. Mislim da današnji rezultat nije realan i da smo zaslužili, ako ne da pobedimo, onda bar da igramo nerešeno ili da izgubimo sa jednim golom razlike. Naravno, najbitnije je da smo se plasirali i da ćemo imati treće, sa Beogradom 2012. i četvrto veliko takmičenje, što je za našu generaciju vrlo bitno. Čestitam saigračima na velikoj borbi i mislim da ovo predstavlja garant za velike rezultate u budućnosti”, dodao je Vujin.

Početkom drugog poluvremena Česi su napravili seriju od šest golova i poveli 16:12.

“To je normalno u današnjem rukometu, igra se brzo i napadi traju 15-20 sekundi, normalno je da primite pet-šest golova za dva-tri minuta ukoliko se dogodi pad koncentracije. Tu su se oni ‘digli’, kada su poveli sa 16:12, publika je počela da im pruža jaču podršku, ali zadtžali smo hladne glave i za kratak period smo se vratili u igru, pa je posle bilo mnogo lakše”.

Svetsko prvenstvo u Švedskoj na programu je od 14. do 30. januara naredne godine.

“Pre svega, treba da se odmorimo od svega što se dešavalo prethodne tri nedelje, a onda da sačekamo žreb. Ne treba davati nikakve velike izjave pre SP, ali ubeđen sam da uz prave pripreme možemo da igramo dobar rukomet u Švedskoj”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve