Nova vest
Rukomet

Subota, 12.06.2010.

21:44

Šešum: "Verujem u prolaz na SP"

Rukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum istakao je da je pobeda u Nišu nad Češkom (27:23) veoma važna.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bek srpske selekcije veruje u prolaz na Svetsko prvenstvo, iako je Srbija mogla da zabeleži i ubedljiviju pobedu.

"Sigurno ostaje žal što nije bila veća razlika. Ima još 60 minuta u Češkoj i verujem da možemo dosta bolje da igramo. Imali smo pad u drugom poluvremenu, možda zbog vrućine, možda zbog drugih stvari, to ćemo tek da vidimo. Verujem u prolaz na SP"

Selektor Veselin Vuković čestitao je igračima na pobedi, ostvarenoj u neverovatno vreloj dvorani "Čair" u Nišu.

"U trenucima kada smo bili umorni dopustili smo veliki pad koncentracije. Moja je ideja bila da odigramo što duže 6/0 odbranu. Tamo će biti mnogo teško. Možda i bolje što je ovako, da uđemo manje bezbrižni. Znate šta je sport, ne možemo odavde reći da li ćemo proći"

On je dodao da ekipa "neće plakati", nego stegnuti zube koliko je potrebno i ocenio da je važno da se trude, kako bi svima mogli da pogledaju u oči.

Selektor Češke Karel Liptak istakao je da je Srbija zasluženo pobedila.

"Nismo igrali u tempu kao na prošlom Evropskom prvenstvu. Imali smo mnogo tehničkih grešaka i u prvom poluvremenu smo primili puno brzih golova. Imali smo lošu realizaciju svih 60 minuta. Na kraju možemo da budemo zadovoljni rezultatom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve