Nova vest
Rukomet

Subota, 12.06.2010.

19:44

Rukometaši sa +4 idu u Češku

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Češku u Nišu sa 27:23 (16:9) u prvom meču baraža za plasmana na Svetsko prvenstvo u Švedskoj sledeće godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najefikasniji u srpskoj selekciji bio je Žarko Šešum sa osam pogodaka, Momir Rnić dao je šest, dok je Čehe predvodio Filip Jiha sa četiri gola.

Revanš utakmica igra se u Plzenu sledeće subote od 15 časova.

U bučnoj atmosferi u niškom "Čairu", koji doduše nije bio pun, reprezentacija Srbije od samog starta zaigrala je čvrsto u odbrani, što je za posledicu imalo i bolji napad, samim tim i vođstvo 6:2. Golman Darko Stanić bio je briljantan, odbranio je Česima tri sedmerca i tako dodatno inspirisao saigrače.

U napadu je tim Veselina Vukovića igrao veoma raznovrsno, a prvi put domaća ekipa je do šest golova viška došla nakon divnog 'cepelina' Milosavljevića i Nikčevića (11:5).

Skoro do kraja poluvremena igralo se 'gol za gol', u ofanzivi su prednjačili Rnić i Šešum, a šestim pogotkom Šešuma Srbija je na poluvreme otišla sa velikih +7 (16:9). Zanimljivo je da najbolji strelac Lige šampiona Filip Jih u prvom delu igre nije postigao nijedan gol.

Briljantni Stanić povredio se na pet minuta pre kraja prvog poluvremena, pa je na golu Srbije do kraja stajao Dimitrije Pejanović.

Česi su mnogo bolje zaigrali u drugom delu igre, a i srpska selekcija više je grešila i gostima je u nekoliko navrata dozvolila lake golove posle kontri.

Tokom celog drugog poluvremena razlika se kretala između 5-7 golova u korist Srbije, iako je domaća reprezentacija imala nekoliko prilika da stvori osam golova prednosti.

Kako se meč bližio kraju, Srbija je imala sve manje ideja u napadu, ali i sve manje snage, što su Česi iskoristili i u poslednjim sekundama sveli zaostatak na četiri gola.

Srbija: Stanić, Dragićević 4, Šešum 8, Vujin 2, Nikčević 4, Stojković, Bojinović 1, Pejanović, Rnić 6, Vilovski, Vučković, Mitrović, Stanković 1, Milosavljević 1.
Češka: Nocar, Vitek 2, Vrani 1, Kubeš, Jiha 4, Filip 3, Sobol 1, Slabi, Horak 3, Mraz 2, Juriček 3, Stehlik, Motl, Sklenak 2, Stohl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve