Nova vest
Rukomet

Nedelja, 30.05.2010.

22:12

Srpske rukometašice na EP

Ženska rukometna reprezentacija izborila je plasman na ovogodišnje Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 7. do 19. decembra u Norveškoj i Danskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srpske rukometašice su do plasmana na Šampionat ’starog kontinenta’ došle posle pobede protiv Turske u Smederevu sa 28:27 (14:14) u poslednjem koli kvalifikacija.

Srbija je zauzela drugo mesto u grupu sa četiri pobede i dva poraza, iza neporažene Španije, koja je u svom poslednjem meču slavila protiv Grčke rezultatom 39:16.

Uzbudljiva utakmica je viđena u Smederevu, čija je važnost unela i nervozu u redove srpskih reprezentativki, protiv odličnih gošći iz Turske. Posle dobrog početka i vođstva od 4:1, došlo je do pada u igri, pa su Turkinje uspele da dođu do 7:7. Ipak, još jedan period nadahnuća u igri Srbije i vođstvo od 11:8 preko raspoložene Ćubele, smenio je pad u igri, zbog koga se na poluvreme otišlo sa 14:14.

Drugo poluvreme je donelo loš početak, koji su Turkinje kaznile i u jednom trenutku povele sa 15:17. Preko iskusne Bilje Balać, a zatim i fenomenalne Andree Lekić, srpske devojke su se vratile u vođstvo sa 23:21, ali se Turska ni tada nije predavala.

Svesne da ih samo pobeda od dva i više gola razlike vodi na Evropsko prvenstvoTurkinje su igrale borbeno i čvrsto do samog kraja. Puno grešaka sa obe strane viđeno je u poslednjih deset minuta, kada je na golu zablistala Katarina Tomašević.

Poslednji gol na utakmici, postigla je Dragan Cvijić iz sedmerca u 55. minutu, a u poslednjih pet minuta mreže su mirovale na obe strane, iako su se do kraja smenjivali žestoki napadi obe ekipe. Na kraju je sasvim zasluženo Srbija je izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Skandinaviji, ostvarivši kontiunitet nakon učestvovanja u na šampionatu održanom u Makedoniji 2008. godine.

Bila je ovo fenomenalna utakmica u kojoj smo zasluženo pobedile. Igrale smo srcem. Zahvalila bih se svima, Smederevu, organizatorima, ljudima, koji su bili oko nas. Sve je bilo predivno od hale do hotela. Zahvaljujem se svojim saigračicama na borbenosti i prikazanoj igri”, rekla je Katarina Kovačević posle meča.

Selektor selekcije Srbije Duško Milić pohvalio je svoje izabranice i istakao da je ispunjen cilj, plasma na Šampionat ‘starog kontinenta’.

Uradili smo ono što je najvažnije, a to je plasman na Evropski šampionat. Devojke su se borile i zasluženo se plasirale izborile plasman na takmičenje u Danskoj i Norveškoj. Postoje neke falinke, koje ćemo pokušati da otklonimo. Čestitam devojkama, sada sam srećan čovek. Idemo dalje, imamo mladu ekipu. Presrećan sam. Već u ponedeljak ću početi da pravim plan i program do Evropskog prvenstva”, rekao je Milić.

Srbija - Turska 28:27 (14:14)
Srbija: Tomašević 13 odbrana i dva sedmerca, Števin 2, Damnjanović 2, Lekić 8, Bartošić 5, Krpež, Cvijić 3, Ćubela 4, Balać 4, Koperec
Turska: Kapar 11 odbrana i jedan sedmerac, Octurk 3, Ozel 6, Iskenderoglu 10, Sahin 5 , Jilmaz 1, Kalis 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve