Nova vest
Rukomet

Nedelja, 30.05.2010.

19:48

LŠ: Kil preokretom do vrha Evrope!

Rukometaši Kila novi su šampioni Evrope pošto su u velikom finalu i spektakularnoj utakmici pobedili Barselonu rezultatom 36:34 (17:20).

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Pred prepunom Lankses Arenom u Kelnu, nemački šampion je preokretom stigao do svog drugog pehara pobednika Lige šampiona.

Treće mesto zauzeo je Siudad Real koji je ranije u nedelju bio ubedljiv protiv Čehovskih Medveda sa 36:28.

Barselona je tokom celog prvog poluvremena vodila, ali nije uspevala da stekne značajniju prednost. Na odmor se otišlo rezultatom 20:17 za Katalonce, a onda je usledilo spektakularno drugo poluvreme.

Španski predstavnik je nastavio odlično da igra i u 41.minutu stigao do najvećeg vođstva od šest golova (25:19). Nezaustavljiv je bio Huanin Garsija koji je postigao 13 pogodaka, ali na kraju bio i tragičar susreta. Sredinom drugog poluvremena činilo se da je Barselona nadomak tituli šampiona Evrope, ali je napravila istu grešku kao i Kil protiv Siudad Reala prošle godine.

Sjajni Nemci predvođeni golmanom Tjerijem Omejeom i bekom Filipom Jihom uspevaju da naprave veliki preokret. Francuski reprezentativac je svojim odbranama uneo sigurnost timu koji je ubrzao napade i praktično nije dozvoljavao Kataloncima da se vrate u odbranu. U 52. minutu Cajt donosi izjednačenje 29:29, a posle samo nekoliko sekundi Lundštrom dovodi Kil u vođstvo 30:29.

Ključni momenat desio se u 58. minutu kada je Genicel odbranio sedmerac Huaninu Garsiji, a već u narendom napadu Narcis fantastičnim pogotkom stavio tačku na finalni susret.

Titulom šampiona Evrope okitio se i srpski reprezentativac Momir Ilić koji zbog povrede nije mogao više da pomogne ekipi i uglavnom je šutirao sedmerce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve