Nova vest
Rukomet

Nedelja, 25.04.2010.

22:39

Prvi poraz Siudad Reala u LŠ

Rukometaši Barselone, HSV Hamburga i Kila zabeležili su pobede u prvi utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

HSV je u Nemačkoj naneo prvi poraz Siudad Realu ove sezone (26:22), Barselona je u svojoj Blaugrani savladala Vesprem sa 33:27 paće mađarski šampion imati težak zadatak da u revanšu nadoknadi zaostatk od šest golova. Kil je u gostima pobedio ekipu Rajn-Nekar Levena sa 29:28. Poslednji susret između Čehovskih Medveda i Monpeljea na programu je u sredu.

Barselona – Vesprem 33:27 (17:15)
Predvođeni sjajnim Huaninom Garsijom, koji je postigao 13 golova, Barselona je stekla solidnu prednost nad Vespremom pred revanš koji je na programu narednog vikenda u Mađarskoj. Katalonci su sve vreme bili u vođstvu, a mađarski šampion jedino je zapretio početkom drugog poluvremena kada je smanjio na 17:16. Osim Garsije, junak meča bio je i sjajni golman Danijel Šarićkoji je imao 22 odbrane.

HSV Hamburg – Siudad Real 26:22 (11:8)
HSV je posle četiri uzastopna poraza konačno uspeo da savlada Siudad Real, rezultat je bio 26:22. Ipak, prednost od četiri gola nije nedostižna kada se uzme u obzir iskustvo i snaga aktuelnog evropskog šampiona. Nemci su skoro tokom celog meča bili u vođstvu i zasluženo su stigli do trijumfa. Suviše grešaka u odbrani i promašenih šuteva igrača Siudad Reala, koristio je domaći tim koji je imao šest (14:8), a potom i sedam golova prednosti (17:10). Do kraja susreta gosti su uspeli da smanje vođstvo na četiri pogotka.

Rajn-Nekar Leven – Kil 28:29 (13:15)
Najneizvesnije bio je u nemačkom okršaju. Kil je jedini stigao do gostujuće pobede u suretu sa Rajn-Nekar Levenom (29:28). Najefikasniji u pobedničkom timu po običaju bio je najbolji igrač proteklog Evropskog prvenstva Filip Jiha sa osam golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve