Nova vest
Rukomet

Subota, 27.03.2010.

23:42

LŠ: Barselona deklasirala Zagreb

Rukometaši Barselone i HSV Hamburga stigli su do ubedljivih pobeda u gostima u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Katalonci su deklasirali Zagreb rezultatom 33:26, dok su Nemci bili bolji od poljskog Vive Kielcea sa 30:24.Monpelje je igrao nerešeno 26:26 sa Koldingom u Danskoj, a Raj-Nekar Leven je iz Španije otišao sa golom viška u odnosu na Valjadolid (30:29). Preostala četiri meča igraju se u nedelju, a revanš susreti narednog vikenda.

Nezadovoljni igrom i rezultatima u Ligi šampiona, pre svega protiv velikih timova, čelnici Zagreba smenili su trenera Senjanina Maglajliju, ali ni to nije pomoglo da se izbegne ubedljiv poraz od Barselone. Katalonci, koji su igrali bez glavne zvezde Rutenke, već u prvom poluvremenu stigli su do pet golova viška, a ekipu je sigurnost ulivao sjajni golman Danijel Šarić, a kasnije i Barufet.

Trener Nenad Kljaić i njegovi igrači nisu imali rešenja za Barselonina krila, Tomasa i Garsiju, koji su postigli po osam golova. Sa druge strane, Kiril Lazarov se sedam puta upisao u strelce.

Ademar Leon ostao je jedini tim koji je uspeo da savlada Kolding u dvorani Arhus. Monpelje je, posle Kila i Barselone, treći velikan koji je remizirao sa Dancima na njihovom terenu pa će četvrtfinalista biti poznat posle revanša u Francuskoj. Kod gostiju je, kao i obično, briljirao Vid Kavtičnik sa deset pogodaka. Isto toliko golova za Kolding postigao je i Ehsler.

Vive Kielceu će biti neophodno čudo pa da u Hamburgu nadoknadi minus od šest golova. Junaci susreta u Poljskoj bili su Danci, golman Markus Kleverli (17 odbrana) i desno krilo Hans Lindberg (10 golova). Srpski pivot u poljskoj ekipi Rastko Stojković zamenjen je zbog povrede.

Liga šampiona, osmina finala:
Kolding – Monpelje 26:26
Zagreb – Barselona 26:33
Vive Targi Kielce – HSV Hamburg 24:30
Valjadolid – Rajn-Nekar Leven 29:30
Nedelja:
Kopenhagen – Kil (15.50h)
Konstanca – Vesprem (16.15h)
Gorenje – Siudad Real (18.30h)
Real Ademar – Čehovski Medvedi (19.30h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve