Nova vest
Rukomet

Nedelja, 03.01.2010.

22:08

Rastko Stojković: Pružiću maksimum

Novi pivotmen rukometne reprezentacije Srbije Rastko Stojković kaže da je njegova želja, koju smatra realnom, da naš tim uđe u polufinale Evropskog prvenstva.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Stojkovića je na iznenađenje mnogih, selektor Hasanefendić uvrstio na spisak igrača koji će nositi dres Srbije na Evropskom prvenstvu u Austriji (19-31. januar 2010.), umesto doskorašnjeg kapitena Ratka Nikolića. ”Osim Francuza, nema druge dominantne ekipe u Evropi”, izjavio je Stojković za Večernje novosti.

Prvotimac poljskog Kjecela, i nekadašnji pivot Crvene zvezde obećava da će pružiti svoj maksimum i na pripremama, i na svakoj utakmici na Evropskom prvenstvu.

“Raspored priprema koji sam čuo govori da će biti pakleno i naporno, ali drugačije ne može. Bez rada se nikad ništa nije napravilo. Možda ću zvučati arogantno, ali nikad u životu nisam gledao na sitne ciljeve. Želim da tako odradim svoj deo posla, da uđemo u polufinale. Posle toga, možemo i do zlata”, optimističan je Stojković.

Stojković smatra da se Srbija nalazi u veoma jakoj grupi (Danska, Island, Austrija), ali da na Evopskom prvenstvu nema lakih protivnika i da niko nije nesavladiv.

“Danci su mnogo jaka ekipa. Islanđani su isto podmladili ekipu kao mi, ali je dobro što im Gislanson nije više trener. Sve su to timovi protiv kojih moraš da pružiš maksimum, ali i da te sreća prati. Na EP nema kalkulacija, nema lakih rivala, međutim, treba verovati u sebe i boriti se”, dodaje pivotmen reprezentacije Srbije.

Stojković kaže da ga ne opterećuje to što se u reprezentaciji našao umesto Ratka Nikolića, jer smatra da je selektorov poziv svojim igrama u klubovima za koje je nastupao u potpunosti zaslužio.

“Nemam taj teret kako „menjam Ratka“. On je posao u reprezentaciji odradio fenomenalno, ali došlo je vreme kada su izabrali mene umesto njega, a ja ću se potruditi da pokažem da to nije bila pogrešna odluka. Velike uloge sam i do sada imao u svojim klubovima: osvojio sam Kup EHF, igrao finale Kupa kupova, nastupao u Ligi šampiona... To što nisam bio u nacionalnom timu možda znači samo da nije bio do sada red na mene”, zaključuje Rastko Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve