Nova vest
Rukomet

Utorak, 22.12.2009.

13:40

Srbija bez Nikolića i Bojinovića!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Sead Hasanefendić, objavio je spisak igrača na koje računa za pripreme za Evropsko prvenstvo u Austriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iznenađujuće na šampionatu Evrope neće biti dosadašnjeg kapitena Ratka Nikolića i iskusnog Mladena Bojinovića. Levo krilo Marko Ćuruvija takođe se nalazi na spisku rezervi i to je još jedna promena u odnosu na sastav sa Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Hasanefendić je imao problema sa sastavljanjem spiska zbog nekolicine povređenih igrača, pre svih desnog beka Marka Vujina i desnog krila Rajka Prodanovića, koji će zbog povreda odsudtvovati nekoliko meseci sa terena.

Reprezentacija Srbije odlazi na pripreme u Kranjsku Goru 2. januara, četiri dana kasnije odigraće meč zatvorenog tipa sa Slovenijom, a već devetog putuje za Francusku, gde će 10. i 12. januara igrati dve utakmice sa selekcijom domaćina. Poslednja provera zakazana je za 16. januar u Beogradu sa selekcijom Egipta.

Evropsko prvenstvo održava se u Austriji od 16. do 31. januara. Srbija je u grupi B sa Danskom, Islandom i Austrijom, a svoje mečeve će igrati u Lincu.

Spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Austriji:

Golmani:
Dejan Perić (Vesprem), Darko Stanić (Cimos Koper), Dimitrije Pejanović (Torevijeha).

Krila: Ivan Nikčević (Rejno de Navara), Dobrivoje Marković (Kvenka), Nikola Kojić (Celje), Dragan Tubić (Partizan).

Bekovi: Momir Ilić (Kil), Žarko Šešum (Vesprem), Danijel Anđelković (PIK Seged), Nenad Vučković (Melsungen), Aleksandar Stojanović (Kadeten Šahfauzen), Petar Nenadić (PIK Seged), Ivan Stanković (Aragon), Vukašin Rajković (Kopenhagen), Ivan Lapčević (Vesprem).

Pivoti: Alem Toskić (Celje), Uroš Vilovski (Vesprem), Rastko Stojković (Vive Targi Kielce).

Rezerve: Dragan Počuča (Tremble), Milan Torbica (Kasarano), Marko Ćuruvija (Metalurg), Ratko Nikolić (Rejno de Navara), Mladen Bojinović (Monpelje), Uroš Mitrović (Kretej), Momir Rnić (Gorenje).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve