Nova vest
Rukomet

Nedelja, 20.12.2009.

23:05

Barselona osvojila Kup ASOBAL

Rukometaši Barselone osvojili su Kup ASOBAL pobedom u finalu posle produžetaka nad najvećim rivalom Siudad Realom rezultatom 34:33.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junak utakmice u Kordobi je iskusni golman Katalonaca David Barufet koji je sadam sekundi pre kraja meča zaustavio šut Lika Abaloa i doneo svom timu sedmu titulu u takmičenju. Barseloni je to drugi trofej u sezoni s obzirom da je u Superkupu Španije u septembru pobedila istog protivnika.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igropulo sa osam pogodaka, Rutenka je svom bivšem timu dao sedam golova. Sa druge strane, Abalo je postigao devet golova i proglašen je za najboljeg igrača turnira. Nagrada za najboljeg golmana pripala je Hoseu Havijeru Ombradosu iz Siudad Reala.

Barselona je bolje počela meč i povela sa 5:2. Jedini koji je u ekipi španskog šampiona uspevao da savlada Danijela Šarića bio je Abalo. Igrači Siudad Reala su nekoliko puta gubili loptu pa su Katalonci držali prednost tokom celog prvog poluvremena. Najveće vođstvo iznosilo je četiri gola razlike u 15. minutu. Veća koncentracija u napadu i Ombradosove odbrane, pomogle su ekipi Talanta Dušebajeva da na odmor ode sa samo golom zaostatka (14:13).

Drugo poluvreme donelo je još veću borbu, a ekipe su se smenjivale u vođstvo. Regularni deo utakmice završen je rezultatom 29:29. Iako su dva igrača Barselone isključena u produžetku (Laslo Nađi i Magnus Jernemir), Katalonci su zahvaljujući sjajnim paradama Barufeta stigli do pobede. Iskusni čuvar mreže je najpre odbranio Kalmanov šut, a potom ni Abalo nije uspeo da ga savlada.

Barselona – Siudad Real 34:33
Barselona:
Šarić, Igropulo 8, Garabaja 1, Ugalde 5, Rutenka 7, Sarmiento 4, Viktor Tomas 6, Boldsen, Nađi 1, Barufet, Jernemir, Iker Romero, Oneto 2.
Siudad Real: Šterbik, Kalman 5, Moros 1, Dinar, Čema Rodrigues, Abalo 9, Metličić 5, Entrerios 3, Ombrados, Jevdokinov, Aginagalde 6, Garsija Parondo 3, David Davis 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve