Nova vest
Rukomet

Subota, 21.11.2009.

21:49

LŠ: Pobede favorita, Srbi dobri

Rukometaši Kila, Barselone, Zagreba i Vesprema zabeležili su pobede u šestom kolu Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemački i španski klub su subotnjim trijumfima obezbedili mesto u Top 16 fazi. Poljski Vive Targi Kielce nastavlja da iznenađuje odličnim partijama u elitnom evropskom takmičenju. Od srpskih rukometaša najbolju igru prikazali su pivoti Vardara Đorđe Pešić (šest pogodaka) i Vive Kielcea Rastko Stojković (pet pogodaka). Derbi kola na programu je u nedelju, sastaju se Siudad Real i HSV Hamburg u Kihote areni.

Grupa A

Novom pobedom nad Konstancom rezultatom 37:32, rukometaši ekipe Čehosvki Medvedi došli su u situaciju da se bore za drugo mesto u grupi A. Ruski tim su predvodili raspoloženi Rastvorcev sa osam i Čipurin sa sedam golova. Sa druge strane, u ekipi Zorana Kurteša, Toma je devet puta bio strelac, a srpski rukometaš Darko Pavlović postigao je jedan pogodak.

Čehovski Medvedi – Konstanca 37:32
Valjadolid – PAOK 38:19
Pik Seged – Monpelje (nedelja, 17.15h)
Tabela: Monpelje 8 (-1), Čehovski Medvedi 8, Valjadolid, Konstanca 6, Pik Seged 3 (-1), PAOK.

Grupa B

Vesprem je još jednom trijumfovao protiv Bosne, ovaj put u Sarajevu rezultatom 24:20. Srpski reprezentativac Žarko Šešum postigao je tri pogotka za mađarski tim. Vive Kielce nastavlja da iznenađuje odličnim partijama. Poljski predstvanik u Ligi šampiona ubedljivo je savladao francuski Šemberi rezultatom 31:24. Pivot reprezentacije Srbije, Rastko Stojković, postigao je pet golova za pobedničku ekipu.

Šemberi – Vive Kielce 24:31
Bosna – Vesprem 20:24
Gorenje – Rajn-Nekar Leven (nedelja, 15.30h)
Tabela: Vesprem 10, Vive Kielce 9, Rajn-Nekar Leven 8 (-1), Šemberi 3, Gorenje 2 (-1), Bosna 2.

Grupa C

Zagreb je u Švedskoj dokazao ulogu favorita i slavio protiv Alingsasa rezultatom 32:23. Desni bek Kiril Lazarov predvodio je šampiona Hrvatske sa devet golova, a sjajni Ivano Balić proglašen je igračem utakmice. Kopenhagen, koji će najverovatnije proći u Top 16 fazu kao četvrtoplasirani tim, bio je ubedljiv protiv norveškog Filingena sa 28:19. Ipak, najzanimljivija utakmica u grupi C, ali i celom kolu, na programu je u nedelju kada Siudad Real dočekuje HSV Hamburg. U prvoj utakmici, šampion Evrope i Španije pobedio je u Hanburgu rezultatom 32:26.

Alingsas – Zagreb 23:32
Filingen – Kopenhagen 19:28
Siudad Real – HSV Hamburg (nedelja, 17.30h)
Tabela: Siudad Real 10 (-1), HSV Hamburg 8 (-1), Zagreb 8, Kopenhagen 6, Alingsas 2, Filingen 0.

Grupa D

Kil iBarslona obezbedili su plasman među 16 najboljih ekipa. Barsa se učvrstila na drugoj poziciji grupe D trijumfom nad Vardarom 35:28. Srpski rukometaši u makedonskom timu, Đođrđe Pešić (šest golova) i Borko Đorđević (četiri gola), odlično su igrali, ali to nije bilo dovoljno ekipi iz Skoplja da eventualno iznenadi Katalonce. Prvoplasirani Kil lako je pobedio Amicitiju sa 34:26, Momir Ilić je tri puta bio strelac. Sasvim je izvesno koje ekipe će se plasirati u narednu fazu takmičenja, samo ostaje da se vidi poredak.

Barselona – Vardar 35:28
Amicitija – Kil 26:34
Kolding – Real Ademar (nedelja, 14h)
Tabela: Kil 11, Barselona 10, Kolding 6 (-1), Real Ademar 5 (-1), Vardar 1, Amicitija 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve