Nova vest
Rukomet

Subota, 14.11.2009.

19:34

Kup EHF: Partizan sa +4 u revanšu

Rukometaši Partizana Dunav osiguranja savladali su GOG Svendborg rezultatom 28:24 (12:10) u prvom meču trećeg kola Kupa EHF.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Revanš utakmica igra se u nedelju, 22. novembra, u Danskoj. Najzaslužniji za trijumf "crno-belih" bili su golman Vladimir Abadžić, pivot Miloš Milinić sa osam i desni bek Dragan Tubić sedam golova. Odličnom igrom u odbrani, ekipa Saše Boškovića stigla je do važne pobede, ali iskusni danski tim ostaje favorit pred revanš.

Partizan je dobro počeo utakmicu, vođstvom od 2:0 i 3:1, predvođen raspoloženim golmanom Vladimirom Abadžićem. Gosti su do prva dva pogotka stigli sa linije sedam metara, a u nastavku su zaigrali bolje, izjednačili, a potom i poveli sa 7:5.

Posle tajm-auta trenera „crno-belih“ Saše Boškovića, šampion Srbije pravi mini seriju od 3:0 i sjajnim pogotkom kapitena Ilije Abutovića sa devet metara vraća prednost 8:7 (20. minut). Rukometaši Partizana igrali su veoma agresivno u odbrani i tako sprečavali bekove Svendborga da dođu do pozicije za šut, a uspevali da postignu pet, šest „lakih“ golova.

Najveća prednost domaćeg tima u prvom poluvremenu iznosila je četiri pogotka (12:8) u 26. minutu. Međutim, do kraja prvog dela igre Partizan je u četiri napada zaredom lako gubio loptu i nije dolazio ni do prilike za šut. Najzaslužniji za to što su „crno-beli“ ipak otišli sa prednošću (12:10) na odmor bio je golman Abadžić.

Na početku drugog poluvremena, rukometaši Svendborga dolaze do izjenačenja (12:12) pa se u nastavku igralo gol za gol. Kod „crno-belih“ se raspucao 19-godišnji levi bek Ivan Dimitrijević koji je u tim trenucima postigao četiri gola.

Do osetnije prednosti, Partizan ponovo dolazi u 52. minutu serijom od tri pogotka, bilo je 23:20. Odlično je šampion Srbije iskoristio brojčanu prednost na terenu i lako realizovao šanse u napadu. Kada se činilo da će gosti ponovo izjednačiti, golovima Tubića i Alčakovića domaći dolaze do plus četiri (26:22) i uspevaju da sačuvaju to vođstvo do kraja susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve