Blagojević: "Danci veliki favoriti"

Sportski direktor rukometnog kluba Partizan Aleksandar Blagojević izjavio je da je naredni protivnik ’crno-belih’ u Kupu EHF danski Gog Svenborg vrhunska ekipa.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Blagojević je ocenio da su Danci veliki favoriti u narednim utakmicama. Partizan u subotu od 18:00 časova u sportskom centru ’Voždovac’ na Banjici dočekuje Gog Svenborg u prvom meču trećeg kola Kupa EHF.

"Mi imamo mladu ekipu kojase trudi da u Evropi napravi što bolji rezultat. Sa druge strane, naš protivnik ima vrhunski tim u kome igraju reprezentativci iz nekoliko skandinavskih zemalja. Mi smo, ipak, Partizan i uvek idemo na pobedu", rekao je Blagojević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, danska ekipa je favoriti da prođe u naredno kolo, ali ne i da pobedi na Banjici.

"Ovo je prilika za ekipu da pokaže svoj potencijal u duelu sa renomiranim protivnikom", rekao je Blagojević i dodao da rukometaši Gog Svenborga u Beograd dolaze u petak privatnim avionom sa 30-tak sponzora i prijatelja kluba.

Trener ’crno-belih’ Saša Bošković naglasio je da njegovu ekipu očekuje prava utakmica.

"Nadam se da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pokušati da pobedimo. Bilo bi dobro da dobijemo utakmicu sa jedan, dva razlike, ali to je jaka ekipa i biće veoma teško", rekao je Bošković i pozvao navijače da pomognu Partizanu da na domaćem terenu ostvari što bolji rezultat.

On je dodao da Danci igraju slično kao i njihova reprezentacija, koja je aktuelni prvak Evrope.

"Nemaju slabu poziciju. Mislim da su peti u njihovom šampionatu, jer su loše startovali zbog mnogo povređenih igrača. Međutim, sada su svi zdravi", rekao je Bošković i istakao da je Gog Svenborg prošle sezone igrao i u zavšnici Lige šampiona.

Igrač Partizana Stefan Babić smatra da je naredni protivnik veoma iskusan i da igra savremen rukomet.

"Mi ne podižemo belu zastavu. Ako se budemo trudili, izvućićemo pozitivan rezultat", rekao je Babić.

Golman Beograđana Vladimir Abadžić ocenio je da je njegova ekipa dobila jednog od najtežih protivnika u Kupu EHF-a.

"Trudićemo se da damo svoj maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu. Naš adut je čvrsta odbrana i kontranapad, jer mislim da ćemo teško postizati golove iz pozicionog napada", rekao je Abadžić.

Predsednik rukometnog kluba Duško Bojović složio se sa konstatacijom da su Danci favoriti.

"Igrati za Partizan nameće obavezu da se igra na pobedu, bez obzira ko je protivnik. Siguran sam da ćemo biti dostojan rival našim protivnicima", ocenio je Bojović.