Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 12.11.2009.

15:54

Crvena zvezda - Logronjo (18h)

Rukometaši Crvene zvezde u nedelju od 18:00 časova u ’Šumicama’ igraju protiv španske ekipe Naturhaus la Rioha prvi meč 3. kola Kupa EHF.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener Crvene zvezde Igor Butulija izjavio je da je naredni protivnik 'crveno-belih' u Kupu EHF veoma ozbiljna ekipa i apsolutni favorit. "Dolazi nam prava ekipa i biće pravi spektakl za koji vlada veliko interesovanje. Međutim, nijedna ekipa nije bauk. Oni forsiraju jak tempo i imaju na svakoj poziciji dva igrača. To je ozbiljan tim i apsolutni favorit", rekao je Butulija.

Prema njegovim rečima, ’crveno-beli’ igraju sve bolje i pokazuju veliki napredak iz meča u meč.

"Moramo da odigramo svih 60 minuta maksimalno koncentrisano. Pokušaćemo da pobedimo", rekao je Butulija.

Prvotimac Beograđana Draško Nenadić istakao je da je njegova ekipa favorit u domaćem takmičenju, jer do sada nije izgubila nijednu utakmicu.

"Znamo da Španci nemaju evropsko iskustvo. Ko bude imao vise koncentracije, taj će proći u naredno kolo", zaključio je Nenadić.

Direktor Crvene zvezde Nenad Peruničić naglasio je da neće biti nimalo lako pobediti Naturhaus.

"Mi jedini u Srbiji forsiramo moderan rukomet kakav se poslednjih godina igra u Evropi. Moj cilj je da momci pobede i da pokažemo da možemo da se nosimo sa evropskim timovima", rekao je Peruničić.

On je dodao da je postojala dilema da li da se utakmica igra u ’Šumicama’ ili ’Pioniru’.

"Oni su navikli na veliki prostor, pa nismo hteli da im omogućimo da igraju na terenu na kakav su navikli. U 'Šumicama' navijači mogu da izvrše mnogo veći pritisak na protivnika", objasnio je Peruničić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve