Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 29.10.2009.

21:39

Panon kup: Srbija lako sa Rumunijom

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Rumuniju rezultatom 40:32 (21:13) u prvom kolu Panon kupa u Mađarskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako su se pre manje od 24 časa sastali sa svetskim i olimpijskim prvacima, Francuzima, i čitave noći putovali do Mađarske, izabranici Seada Hasanefendića odlično su igrali i zasluženo slavili. Najefikasniji u našem nacionalnom timu bili su Marko Vujin sa osam i Alem Toskić sa sedam golova. Sa druge strane, Jonea se osam puta upisao u strelce.

U drugom meču na turniru selekcije Mađarske i Tunisa igrale su nerešeno 28:28.

Reprezentacija Srbije stigla je do vođstva od 7:1 već u prvih desetak minuta utakmice i nije dozvoljavala Rumunima da ugroze tu prednost. Sjajni su bili srpski bekovi, pre svih Vujin, Šešum i Ilić, ali i krila Kojić i Marković i pivot Toskić. Rukometaši Rumunije loše su igrali u odbrani što je srpski tim iskoristio i stigao do ubedljive pobede.

Selektor srpskog tima Sead Hasanefendić odmarao je nekolicinu igrača, a Aleksandar Stojanović i Ivan Lapčević nisu ulazili u igru zbog povreda. Stojanoviću je u duelu sa Francuzima napukao mišić lista, dok je Lapčević povredio rame.

Osim Vujina i Toskića, u strelce su se upisali i Momir Ilić (6), Dobrivoje Marković (5), Žarko Šešum (4), Nikola Kojić (3), Rastko Stojković (3), Vladica Stojanović (2) i Dragan Tubić (2).

"Zadivljujuća igra mojih momaka, koji su uprkos napornoj utakmici sa Francuskom i dugog puta uspeli da pobede Rumuniju. Time su popravili utisak iz Niša i zaslužuju sve pohvale. Čestitam im na dobroj igri" , rekao je selektor Srbije Sead Hasanefendić.

"Pružili smo bolju partiju nego u meču sa Francuskom. Izvukli smo pouke iako smo jako umorni od puta. Odbana je bila jako dobra i cela ekipa je pokazala sjajnu igru", izjavio je reprezentativac Srbije Alem Toskić.

Raspored:
Srbija – Mađarska (petak, 18.00h)
Srbija – Tunis (subota, 10.00h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve