Nova vest
Rukomet

Utorak, 06.10.2009.

10:40

RK Tarket napustio Super ligu

Rukometni klub Tarket istupio je iz Super lige i ugasio je mlađe selekcije, dok će takmičenje nastaviti Tarket junior, član Prve vojvođanske lige.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Predsednik kluba Dragoslav Grubor, dan posle neodigranog meča sa Crvenom zvezdom, odlučio je da na klub „stavi katanac“. „Neodigravanje utakmice sa Crvenom zvezdom je kap koja je prelila čašu. Radi se o odnosu lokalne zajednice prema klubu. Ovo je iznuđena odluka, nismo imali drugog izbora“, rekao je Grubor.

U hali Tikvara je saopšteno da Tarket nije izmirio obaveze, pa zbog toga utakmica sa Crvenom zvezdom nije mogla da bude odigrana.

To je trivijalni dug, od 150.000 dinara. Moglo je da se prebije sa 50.000 dinara koliko mi mesečno dobijamo od opštine, ali ne redovno“, rekao je Grubor.

Predsednik Tarketa objasnio je da je glavni problem u odnosu grada prema trofejnom klubu.

Potcenjivački je odnos prema nam, najboljem klubu, nosiocu oktobarske nagrade. Sramota je za grad da se sada onih 100 dečaa iz rukometne škole nađe na ulici. Među njima je sijaset pionirskih i kadetskih reprezentativaca, od njih nikad nije uzet ni dinar za članarinu

Trener ekipe Aleksandar Savić izuzetno je ogorčen zbog situacije u kojoj se našao njegov klub.

Dogodilo se nešto zaista neshvatljivo. Sa radom je prestao klub kome sam posvetio dobar deo svog života. Tarket je tokom proteklih godina ostvarivao niz gotovo neverovatnih rezultatata, pogotovo u najmlađim kategorijama, ali sada je jednostavno bio primoran na ovakav potez. U poslednje dve godine vodio sam prvu ekipu i sve je izgledalo da će biti mnogo bolje. Međutim sada je sve tužno i toliko strašno da još uvek ne mogu da verujem šta se dogodilo. Zar u ovoj sredini niko nema sluha za sve ono što je ovaj klub značio za decu i omladinu i šta je uradio za njihov psiho-fizički razvoj? Devedesetih godina prošlog veka seniorska ekipa je žarila i palila po celoj Evropi, sve sam to prošao sa ovim klubom i zato sam izuzetno tužan zbog svega što se dogodilo“, rekao je Savić.

Dušan Kosović, koji je ove sezone došao u Tarket, rekao je da sramota za grad što je dozvolio da dođe do gašenja kluba.

Deset godina se bavim rukometom i nisam mogao da sanjam da ovako nešto može da se dogodi. Kada sam pošao na utakmicu sa Crvenom zvezdom, samo sam razmišljao kako da stignemo do pobede. Međutim, sačekao me je kordon policije, koji mi je rekao da se u halu ne može ući. Velika je sramota za grad što je dozvolio da dođe do ovoga. Posebno mi je žao zbog dece koja će najviše da izgube“, rekao je Kosović.

Tarket je već jednom napuštao prvu ligu, kada je 2003, kada se takmičio pod imenom Sintelon, istupio iz takmičenja u tadašnjoj Prvoj saveznoj ligi zbog „neregularnosti takmičenja i problema sa rukometnom javnošću“.

Dve godine kasnije, klub je u podmlađenom sastavu izborio povratak u Super ligu.

Temu o rukometnom klubu Tarket možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve