Nova vest
Rukomet

Utorak, 23.06.2009.

13:32

Cvetković: Laži, manipulacije...

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cveković obratio je se javnosti saopštenjem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jovica Cvetković je ranije članove UO RSS optužio da ne doprinose radu saveza koji ne može da isprati uspon tima i optužio Blagojevića da se kladio protiv reprezentacije na SP u Hrvatskoj. Blagojević je nakon toga zapretio da će podneti tužbu protiv srpskog selektora, a pre šest dana predsednik saveza Velimir Marjanović dobio je novi mandat.

“Braniti laži uvek je bilo teže nego govoriti istinu. Marjanović ima teške migrene i ja ga žalim. Kako Njegoš kaže ’’kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom’’. Mlati čovek po tek uzdignutom iz pepela ruiniranom rukometu skidajući glave onih kojih ga učiniše čovekom i dadoše mu oružje u ruke. Najprljavije i najnemilosrdnije udara onog koji ga je najviše štitio i verovao mu da će snagom ničim zasluženom doprineti reanimaciji mrtvaca srpskog rukometa. Najprljavijim sredstvima ističući konstantno novac (alavost) kao jedini razlog sukoba Cvetkovića sa UORSS i njim, pokušava javnosti da uprlja čistotu rezultata, odnosa stvorenih krvavim radom i odricanjem mojim i igrača nacionalnog tima u poslednje tri godine. On zna da samo takva slika u javnosti može pokolebati i promeniti sliku u očima običnog čoveka, poljuljati Cveletovu snagu stečenu mukotrpnim i poštenim radom. Možda je svojim sposobnostima manipulacije lažima, uspevao da pobeđuje svoje protivnike do sada. Možda je i ono pismo javnosti Aleksandra Blagojevića u čiju je zaštitu otvoreno stao jer ispod pisma stoji UORSS, stručni savet RSS izazvalo i poneki retki odjek podrške, ali čovek koji podržava člana UO koji se kladi protiv Srbije, a ujedno i čoveka koji je ukrao nacionalno priznanje, ne može voditi RSS putem napretka. Vreme će pokazati svoje. U sportu nema laži i one skupo koštaju.

Reprezentacija i ja nemamo vremena da cekamo cetiri godine da Velimir Marjanovic i njegovi poslušnici napuste sport. Uništiće sve vredno stvoreno u protekle tri godine. Uzgred, ne želim i neću da napustim reprezentaciju i reprezantativce. Radiću narednih šest meseci bez dinara. Vodiću reprezentaciju na Evropsko prvenstvo u Austriji. Sav novac predviđen za rad selektora ustupam, sa zadovoljstvom reprezentativcima i stručnom štabu kao premiju, ne za ono sto će uraditi ubuduće već za ono što su već uradili. Iskreno se nadam da će u međuvremenu na čelo rukometne organizacije doći ljudi sposobni da kvalitetno vode reprezentativni i klubski rukomet u uspesnu buducnost.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve