Nova vest
Rukomet

Utorak, 23.06.2009.

11:36

U sredu žreb EP i LŠ u rukometu

U sredu u 18 časova u Lihtenštajnskom muzeju u Beču biće obavljen žreb koji će odlučiti o sastavu grupa na Evropskom prvenstvu i u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Austriji će se pojaviti više od 300 predstavnika rukometnih klubova i saveza a domaćini su posebno uzbuđeni i zbog toga što im je 'domaćinski' nastup na EP prvi u istoriji šampionata kontinenta. Srbija će biti u 'četvrtom šeširu', a nosioci su Hrvatska, Danska, Francuska i Nemačka.

Austrijanci i Danci, kao branioci titule, automatski su obezbedili nastup na prvenstvu, ostali timovi stigli su kroz kvalifikacije.

prvi šešir: Hrvatska, Danska, Francuska, Nemačka
drugi šešir: Austrija, Norveška, Poljska, Mađarska
treći šešir: Švedska, Španija, Island, Rusija
četvrti šešir: Slovenija, Češka, Ukrajina, Srbija

Pored rasporeda u šeširima prema rejtingu zna se i da u istim grupama neće biti timovi Hrvatske i Nemačke, odnosno Austrije i Mađarske. To je urađeno da bi se omogućilo većem broju navijača iz tri države nedaleko od Austrije da prisustvuju mečevima Evropskog prvenstva.

Zna se da će se utakmice grupe u kojoj se nađe domaćin igrati u Lincu, grupa u kojoj bude Hrvatska biće stacionirana u Gracu, Nemci i njihovi rivali će u Insbruk, a timovi koji se zateknu u grupi sa Mađarskom u prvoj fazi prvenstva nastupaće u Viner Nojštatu.

Posle izvlačenja grupa EP biće određene i grupe Lige šampiona.

Svi pobednici kvalifikacija nalaze se u šestom šeširu kod muškaraca, četvrom kod žena, pa će Partizan i Vrnjačka Banja saznati samo potencijalne rivale. Prethodno će morati da se probiju do elitnog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve