Nova vest
Rukomet

Subota, 13.06.2009.

14:47

Stoiljković: Nismo ostavili dugove

Bivše rukovodstvo rukometnog kluba Crvena zvezda negiralo je da je po odlasku ostavilo klub u dugovanjima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši predsednik Upravnog odbora Zvezde Blaža Čabarkapa i bivši potpredsednik Ljubiša Stoiljković saopštili su da su tokom mandata ulagali svoj novac u klub kako bi ekipa mogla da funkcioniše, ali su i oštro kritikovali trenera crveno-belih Igora Butuliju.

„Svi znaju da smo Čabarkapa i ja ulagali lična sredstva u klub i da nismo ostavili nikakva dugovanja. Neke novine su tendenciozno pisale da smo dobili pet miliona evra od gradske skupštine, ali to nije istina. Dobili smo pet miliona dinara i to smo potrošili na smeštaj, avionske karte, sale za treninge, hranarinu igrača i ostalo", rekao je Stoiljković.

Predsednik Upravnog odbora Zvezde Boban Glavonjić izjavio je prošle nedelje da je bivše rukovodstvo ostavilo dug od 17.000 evra i da će klubu biti zabranjeno da se takmiči u Evropi ukoliko ne izmiri sva dugovanja. Takođe, rekao je da ne zna gde su sredstva koje je gradska skupština namenila klubu.

„Takmičenje u Ligi šampiona iziskuje velike troškove. Mi smo opravdali troškove Ministarstvu sporta. Ja sam uložio oko 100.000 evra, dok je Blaža ulozio više od 300.000 evra u Zvezdu. Kada smo došli u klub mi smo nasledili dugove“, dodao je Stoiljković.

Stoiljković i Čabarkapa su klub preuzeli u septembru 2005. godine, a povukli su se u oktobru prošle godine zbog neslaganja sa trenerom Butulijom. Zvezda je u vreme njihovog mandata osvojila tri šampionske titule.

„Otišli smo u oktobru i nismo se obavezali da isplatimo plate igračima za taj mesec. Želimo da nas ostave na miru ali i da ne poništavaju naše uspehe sa klubom. Zbog njih je u blokadi i omladinski pogon Zvezde“, rekao je Stoiljković.

Stoiljković je rekao i da trener Zvezde uništava klub.

"Ako se Zvezda ne oslobodi Igora Butulije klub će padati sve više", smatra Stoiljković.

Bivši predsednik Upravnog odbora Čabarkapa rekao je da je Butulija imao štetne ideje i da mu je žao što ga je doveo u klub.

„Radio je na štetu kluba. Uvek smo imali oko 15 igrača u timu, a on je doveo 20 igrača pod ugovor i obećavao im veću platu. Svaku utakmicu igrao je sa različitom postavom. Ja sam ga doveo u klub i pogrešio sam“, rekao je Čabarkapa.

Bivši igrač Zvezde Nenad Maksić rekao je da ima moralnu obavezu da podrži Stiljkovića i Čabarakapu i da niko ne bi smeo da omalovažava osvojene titule od 2005. godine.

„Sa Butulijom sam uvek bio u dobrim odnosima, a u tim nisam došao prošle sezone jer sebe nisam video u toj priči. Ne može jedan čovek da bude trener, predsednik kluba, da traži sponzore. Morao bih mnogo da se žrtvujem radi reklamiranja drugih ljudi", rekao je Maksić.

Bivši trener crveno-belih Vuk Roganović rekao je da sada neko na taj način traži alibi za loše rezultate u prošlom prvenstvu i dodao da mu je žao što su mnogi igrači otišli iz Zvezde zbog Igora Butulije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve