Nova vest
Rukomet

Utorak, 09.06.2009.

18:03

Srbija - Švajcarska (sreda, 18h)

Rukometna reprezentacija Srbije sastaje se u sredu sa selekcijom Švajcarske u sedmom kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Kapiten našeg nacionalnog tima Ratko Nikolić rekao je da je to najvažniji meč za odlazak na šampionat Evrope. "Ne verujem da će biti problema, ali moramo biti oprezni, to nam je najvažniji meč za odlazak na EP. Ni ovako nisu za potcenjivanje pa u Švajcarskoj smo igrali nerešeno. Dosta ulažu u rukomet, imaju uigranu liniju, odličnog srednjeg beka", rekao je Nikolić.

Kapiten kaže da je atmosfera u reprezentacija odlična.

"Uobičajeno nam je fenomenalno, sjajna smo družina bez obzira da je u pitanju širi ili uži spisak. Kad je takva sloga onda ništa nije teško da se radi mada je selektor Cvetković inače gledao da nas što više osveži s obzirom da su za nama naporne sezone u klubovima. Mlađi reprezentativci su stvarno dobri, pre njima je sjajna budućnost, a posebno mi se dopao "crno-beli" Dragan tubić, dečko se ne čuje, samo radi. Savo Mešter je takođe interesantan", izjavio je Nikolić.

Reprezentaciji su se u ponedeljak pridružili Momir Ilić, Petar Đorđić i Veljko Ilić, a u utorak dolazi Mladen Bojinović.

Srbija zauzima drugo mesto u Grupi 2 kvalifikacija za EP sa bodom manje od prvoplasirane Rusije. Do kraja kvalifikacija naš nacionalni tim očekuju gostovanja u Rusiji (14. jun) i Italiji (20. jun), kao i mečevi sa Švajcarskom (10. jun) i Farskim Ostrvima (17. jun) na domaćem terenu. Dve prvoplasirane ekipe obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo.

Utakmica Srbija – Švajcarska igra se u sredu od 18 časova u Zaječaru.

Grupa 2:
1. Rusija ......................6...5...0...1...10
2. Srbija .......................6...4...1...1....9
3. Švajcarska ..............6...3...1...2....7
4. BiH ............................6..3...1...2 ...7
5. Italija .........................6...1...1...4...3
6. Farska Ostrva ..........6..0...0...6....0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve