Nova vest
Rukomet

Nedelja, 31.05.2009.

20:02

LŠ: Siudad Real odbranio titulu

Rukometaši Siudad Reala odbranili su titulu šampiona Evrope pobedom u drugom meču finala nad Kilom rezultatom 33:27.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski tim je uspeo da nadoknadi zaostatak od pet golova iz prvog meča i drugu godinu zaredom trijumfuje protiv "zebri" u finalu. Ekipi Talanta Dušebajeva je to drugi trofej ove sezone pošto su pre dvadesetak dana odbranili trofej i u španskoj ligi.

Siudad Real je na spektakularan način došao do nove titule u svojoj Kihote areni pošto su početkom drugog poluvremena gubili 20:16. Nemci su bili superiorniji u prvom poluvremenu i činilo se da će odbraniti prednost stečenu pre sedam dana. Ipak, sredinom nastavka nošeni sjajnom atmosferom, domaći igrači uspevaju da izjednače a potom i u 45. minutu povedu prvi put na meču 22:21. Bivši reprezentativac naše zemlje Arpad Šterbik je bio odličan na golu šampiona Španije. Do kraja utakmice, Siudad Real je uvećavao vođstvo i nadoknadio zaostatak od pet golova iz prvog meča.

Slična situacija bila je prošle godine. Kil je posle prve utakmice imao prednost od dva gola (29:27), ali je Siudad Real urevanšu u Nemačkoj slavio sa 31:25.

Sudije u revanš meču bili su Slobodan Višekruna i Zoran Stanojević iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve