Nova vest
Rukomet

Subota, 09.05.2009.

12:27

Počinje finalni turnir Kupa Srbije

U subotu i nedelju se u niškoj hali ‘Čair’ igra finalni turnir Petrohemija kupa Srbije za rukometaše.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U subotu se u polufinalnim susretima sastaju Vojvodina Železničar i Partizan Si&Si od 18:30, dok će u drugom meču, od 20:30, igrati Kolubara i Jugović Unimet, rivali koji su i prošle gopdine u Pančevu odmerili snage u polufinalu nacionalnog kupa, i tada su uspešniji bili Lazarevčani. Finale je na programu u nedelju, a trofej brani ekipa Partizana.

Trener Kolubare Vladimir Dragićević je ocenio da je njegova ekipa favorit u duelu sa Jugovićem, ali da nema mesta opuštanju.

"Jugović je jaka, ozbiljna ekipa, i u utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno. Mi smo mnogo kvalitetnija ekipa, i ne bežimo od uloge favorita, ali moramo u potpunosti ispoštovati obaveze i zadatke, jer ćemo samo tako ostvariti clj, a to je da trofej Kupa donesemo u Lazarevac. Ključ uspeha je u našim rukama", rekao je Vladimir Dragićević trener Kolubare.

Sa druge strane, trener Vojvodine Darko Jevtić, zadovolljan je plasmanom na finalni turnir, i smatra da je to dobra prilika da testira svoj tim.

"Vojvodina se ovim plasmanom na završni turnir vratila u sam vrh našeg rukometa, kao i u borbu za trofej. Trenutno smo koncentrisani na kup, pa nam je prvenstvo trenutno u drugom planu. Imamo puno motiva, a završnica Kupa je prilika da se prikažemo u pravom svetlu. Svesni smo jačina Partizana, ali želimo da se testiramo, i vidimo gde je naše mesto", istakao je trener Vojvodine Darko Jevtić.

Saša Bošković, strateg Partizana, istakao je da su ciljevi ‘crno-belih’ uvek isti, da se osvajaju trofeji.

"Амbicija Partizana je da osvoji trofej, tačnije da ga odbrani, drugi put zaredom. Učinićemo sve kako bi prošli Vojvodinu, iako smo oslabljeni neigranjem Ilije Abutovića, Zorana Martinovića i Dušana Beočanina. Ipak verujem u ekipu, i mislim da smo kvalitetniji tim. Takođe, očekujem da navijači dođu u Niš i pruže nam popdršku kako bi se na kraju zajedno radovali", rekao je Saša Bošković trener Partizana.

Vladan Jordović, trener Jugovića, priznao je da je Kolubara favorit za plasmanu finale, ali istakao da i njegov tim nije bez šansi.

"Četvrti put zaredom igramo u završnici nacionalnog Kupa. Tokom celog takmičenja nas prati težak žreb, a taj trend se nastavio i u polufinalu pošto smo za protivnika dobili snažnu i ambicioznu ekipu Kolubare, koja ove sezone želi oba trofeja. Sa druge strane mi imamo puno problema. U Novom Sadu je u toku regrutacija, a veliki broj igrača je baš tih godina, pa smo protekle nedelje imali samo dva kompletna treninga. Krsmančić i Travar nisu u punom trenažnom procesu, dok je za Stupara sezona već završena zbog bolesti. Kolubara nas je u poslednjih godinu dana pobedila pet puta, i daleko su iskusnija ekipa od nas. Međetim, moramo da pokušamo da iskoristimo eventualno loš dan našeg protivnika", rekao je trener Jugovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve