Nova vest
Rukomet

Nedelja, 22.03.2009.

23:44

Ilić: Korak do EP, ali moramo bolje

Bek rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić kaže da je pobedom nad Bosnom ostvaren korak ka plasmanu na EP, ali nije zadovoljan igrom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Na nama je bio ogroman pritisak da pobedimo, zbog čega smo napravili veliki broj grešaka, pre svega u prvom poluvremenu. Naša igra u budućnosti mora biti mnogo tečnija, brža i jednostavnija. Radićemo na tome u nastavku kvalifikacija, ali bitno je da smo se trijumfom približili EP. Čestitke Nišlijama na atmosferi, uz njihovu podršku sve je lakše", izjavio je Ilić.

Srednji bek Danijel Anđelković takođe nije presrećan načinom na koji je Srbija igrala, ali kaže da je požrtvovanost donela pobedu.

„Niko se ne može bez znoja pobediti, pa ni Bosanci, koji po imenima imaju slabiju reprezantaciju od naše. Prilično smo se opustili na početku, posle Svetskog prvesntva, jako loše odigrali utakmicu u Sarajevu i bili očajni u prvih 30 minuta ovog meča. Ipak, u nastavku smo se konsolidovali i maksimalnom borbenošću uspeli da završimo veliki deo posla u ovim kvalifikacijama“, kaže Anđelković.

Selektor Jovica Cvetković na sličan način ocenio je meč.

"Nismo igrali dobro, ali je nekada važno i da se u takvim utakmicama dođe do pobede".

U sedmom kolu grupe 2, 10. i 11. juna, sastaju se BiH - Italija, Srbija - Švajcarska i Farska Ostrva - Rusija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve