SP: Poljska osvojila bronzu

Rukometna reprezentacija Poljske osvojila je bronzanu medalju na šampionatu sveta u Hrvatskoj, pošto je u meču za treće mesto pobedila Dansku 31:23 (14:11).

Izvor: B92, Tanjug Evropa
Podeli

Danci su u prvih 20 minuta odigrali odlično ali je nakon 6:4 za Skandinavce, golman Poljske Slavomir Šmal počeo sjajno da brani omogućivši svojim saigračima da do kraja poluvremena postignu deset, a prime samo pet golova. U drugom poluvremenu Poljaci su konstantno održavali prednost, a nakon 21:15 u 40-om minutu bilo je jasno da će doći do bronze.

Nakon srebra sa prethodnog šampionata u Nemačkoj Poljaci su ponovo uspeli da se domognu medalje. Posle veoma slabe igre u prvoj fazi takmičenja, kada u polufinalnu grupu nisu preneli nijedan bod, sigurno mogu da budu zadovoljni učinkom. Poljska je bila bolja od danske i u drugoj fazi šampionata kada su u provm kolu grupe 2 slavili 32:28.

Danska: Hvidt, Mogenšen 2, Boesen, Laen 1, Jorgensen, Kristijansen 7, Jorgensen 1, Jakobsen, Spelerberg, Knudsen, L. Hansen, M. Hansen 10, Lindberg 2, Nilsen.

Poljska: Šmal, Jaska 4, K. Lijevski 4, Kučinski, Bjelecki 10, Sjodmjak, Vleklak, B. Jurecki 2, Jurasik 1, M. Jurecki 3, Tlučinski 5, Malčer, M. Lijevski 2, Glinski.