Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 29.01.2009.

18:48

SP: Poraz za kraj i osmo mesto

Rukometna reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naš nacionalni tim poražen je od Švedske rezultatom 37:29 (20:16) u borbi za sedmu poziciju. Najefikasniji u ekipi Jovice Cvetkovića bili su Marko Vujin i Nenad Vučković sa po pet golova, na drugoj strani odličan je bio Matijas Gustafson sa sedam pogodaka iz isto toliko pokušaja.

U prvom poluvremenu reprezentacija Srbije samo je jednom vodila i to na početku 1:0 golom Alema Toskića. Naši reprezentativci loše su počeli meč i propustili da realizuju četiri uzastopna napada. Šveđane je predvodio Oskar Karlen koji je u prvom poluvremenu postigao pet golova. U našem nacionalnom timu po tri puta su se u strelce upisali Vujin, Vučković i Bojinović.

Rukometaši Švedske na odmor su otišli sa četiri gola prednosti (20:16), a do kraja utakmice to vođstvo su udvostručili. U drugom poluvremenu, raspucali su se Jonas Kalman (četiri gola) i Kim Anderson (šest golova).

Naši reprezentativci su lako gubili lopu, a kada bi stvarali šanse nisu uspevali da ih realizuju. Prednost protivnika bila bi još veća da golman Dimitrije Pejanović nekoliko puta nije odlično intervenisao. Najveći zaostatak Srbija je imala u poslednjem minutu meča kada je Anderson bio precizan za 37:28.

Peto mesto na šampionatu sveta zauzela je Nemačka koja je savladala Mađarsku rezultatom 28:25, dok je na 11. pozicija selekcija Makedonije koja je bila bolja od Južne Koreje 32:31. Polufinalni dueli na programu su u petak, sastaju se Francuska - Danska (17.30) i Hrvatska - Poljska (20.30).

Srbija: Kojić 2, Ćuruvija 2, Šešum 2, Vujin 5, Vučković 5, Stojanović 1, Toskić 3, Stanić, Ilić 2, Bojinović 3, Marković 2, Pejanović, Prodanović 2, Nikolić.

Švedska: Gustafson 7, Anderson 4, Kalman 6, Lenartson, Doder 3, Sjostrand, Arhenius 3, Larholm 3, Karlen 5, Larlson, Jakobson 2, Falgren 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve