Nova vest
Rukomet

Petak, 23.01.2009.

23:14

Zadar: Lažna dojava o bombi

U petak uveče zadarskoj policiji je dojavljeno da je u hotelu „Kolovare“ u kome je smeštena rukometna reprezentacija Srbije postavljena bomba.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Mediji u Hrvatskoj su izvestili da je nepoznata muška osoba jednom zadarskom listu dojavila da je postavljena bomba u hotel gde su smeštene rukometne reprezentacije koje narednih dana u zadru igraju utakmice drugog kola Svetskog prvenstva, ali da je pretnja verovatno usmerena upravo nacionalnom timu Srbije.

Redakcija zadarskog lista odmah je o pretnji obavestila policiju koja je srpskim rukometašima savetovala da se od hotela ne udaljavaju bez policijske pratnje, a tokom preliminarnog pregleda hotela nije pronađeno ništa pa se veruje da je dojava lažna ali su pripadnici policije i dalje na mestu događaja.

Prema nezvaničnim informacijama hotel je pregledan i pre dolaska rukometaša i da je svo vreme pod strogim policijskim nadzorom, a pripadnici policije izjavili su da je nemoguće da je neko pored takvog obezbeđenja mogao da postavi bombu u hotel.

Generalni sekretar srpske reprezentacije Božidar Đurković , kao i igrači, obavešteni su o dojavi, ali su potvrdili da je sve mirno, a da policije u hotelu ima koliko je i inače bilo, dok je predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović istakao je da su to sve dezinformacije u službi rezultata.

U hotelu su, osim reprezentacije Srbije, smešteni i rukometaši Nemačke, Danske, Makedonije, Poljske i Norveške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve