Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 22.01.2009.

20:46

Nikolić za B92: "Cilj je ispunjen"

Rukometna reprezentacija Srbije uspešno je prošla prvu fazu Svetskog prvenstva u Hrvatskoj, pa će u Zadar preneti dva boda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u poslednjoj rundi prve faze pobedila Saudijsku Arabiju, a pobeda Egipta nad Brazilom razrešila je sve dileme. Najiskusniji u srpskoj selekciji Ratko Nikolić, koji pamti vreme kada se naš tim vraćao sa medaljama, smatra da je osnovni cilj ispunjen; zadovoljan je učinkom u prvoj fazi i najavljuje da će naš tim iskoristiti šansu ukoliko se pojavi.

"Najbitnije je da smo obezbedili plasman u drugu fazu, ostvarili smo cilj, pa u Zadar idemo rasterećeni. Očekuju nas još teže utakmice, ali mi se svakako nećemo predati, daćemo sve od sebe, a videćemo šta će biti tamo", izjavio je Nikolić za B92.

Protiv Saudijaca Srbija nije imala nikakve probleme – stekla je ubedljivu prednost u prvih 15 minuta i čuvala je do kraja susreta.

"Najbitnije je da smo pobedili. Saudijska Arabija je dosta lagan protivnik, ali smo u utakmicu ušli maksimalno da nam se ne bi ponovio Brazil. Zasluženo smo pobedili i nije bilo problema tokom cele utakmice".

Zahvaljujući pobedi nad Norveškom Srbija prenosi dva boda u drugu fazu, što je u našoj javnosti značajno podiglo nivo očekivanja.

"Mislim da je prerano razmišljati o polufinalu. Nemci i mislim Danci će preneti četiri boda, pa mislim da će biti teško da uđemo među dva najbolja. Prenosimo dva boda i ako se bude ukazala prilika za nešto više, probaćemo da je iskoristimo. Mi smo zadovoljni i ovim što smo učinili jer smo reprezentacija u stvaranju, plasman u polufinale bio bi preveliki uspeh za nas".

U drugoj fazi protivnici Srbije biće Nemačka (koja prenosi 4 boda), Makedonija (2) i Poljska (0).

"Nemci su prijatno iznenađenje, niko nije očekivao da će oni preneti četiri boda. Gledali smo ih protiv Poljske, igrali su odlično, brzo i zasluženo pobedili. Neće biti lako sa njima, ali mislim da je dobro što igramo sa njima u prvom kolu. Makedonci su ekipa koju odlično poznajemo. Predvođeni sjajnim Kirom Lazarovim, oni su napravili veliki uspeh plasmanom u drugu fazu. Poljaci idu dalje bez bodova, ali se sa njima nikad ne zna. Bitno je da mi nastavimo da igramo svoju igru, da ne potcenimo nikoga, jer nas je potcenjivanje Brazila umalo koštalo neulaska u drugu fazu", kaže Nikolić.

Plasman Srbije u drugu fazu pokrenuo je priče o dočeku našeg tima u Zadru, a hrvatski mediji znatno su doprineli dizanju tenzija.

"Mi o tome ne razmišljamo. Vidim da se vodi polemika, bila je na hrvatskoj televiziji emisija o nama, jer smo selektor Cvetković i ja rekli da se osećamo kao da smo u Srbiji, što je nih dosta pogodilo. U toj emisiji pitali su kako je moguće da se Srbi u Hrvatskoj osećaju kao kod kuće, kako ne sme da se zaboravi šta se događalo 90-ih, kako ne smeju da nas dočekuju sa cvećem i crvenim tepihom. To je dizanje tenzije, mislim da je čista glupost i nešto potpuno nepotrebno. Mi smo sportisti, o tome ne razmišljamo, koncentrisani smo na utakmice. U Poreču smo zaista divno primljeni i siguran sam da će tako biti i u Zadru", zaključuje Nikolić za B92.

Srbiju u petak očekuje slobodan dan, a druga faza SP počinje u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve