Nova vest
Rukomet

Sreda, 21.01.2009.

20:42

Srbija pobedila Norvešku!

Rukometaši Srbije pobedili su Norvešku 27:26 (12:10), u četvrtom kolu D grupe na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovom pobedom izabranici Jovice Cvetkovića ostali su u igri za plasman u drugi krug i borbu za medalje. Srbija u četvrtak od 16 i 15 igra protiv Saudijske Arabije u poslednjem meču grupe D. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Marko Vujin sa devet golova.

Ekipa Srbije ovim trijumfom iskupila se za poraz od Brazila u prošlom kolu, i pokazala da ima kvalitet za drugi krug. Golmani Pejanović i Stanić su, uz sjajnog Marka Vujina najzaslužniji za veoma važnu pobedu naše selekcije.

Na drugoj strani blistali su iskusni Frank Loke sa 6 i Tomas Skoglund sa 5 golova.

Srbija je vodila tokom većeg dela i uspela, zahvaljujući velikoj borbenosti i zalaganju, da kontroliše dešavanja na terenu.

Naš tim je, kao i protiv Danske, odlino otvorio utakmicu. Ćuruvija i Ilić su na startu postigli golove za 2:0, a u osmom minutu nakon pogotka Ratka Nikolića bilo je 5:1. U nastavku prvog dela Norvežani su u nekoliko navrata uspevali da se približe našoj selekciji na dva gola zaostatka, ali nijednom nisu izjednačili.

U 24. minutu posle gola Alena Toskića Srbija je ponovo došla do četiir gola viška (10:6), ali već dve minuta kasnije Norvežani su se sa dva vezana gola ponovo vratili. U samom finišu prvog dela isključen je Šešum, a Norveška je to iskoristila i prišla na samo minus jedan – 11:10. Ipak, u bukvalno poslednjoj sekundi prvog dela Marko Vujin je najavio sjajnu partiju golom za 12:10.

U drugom poluvremenu Norvežani su uspeli da preokrenu i povedu, ali naš tim se nije predavao. Posle nekoliko sjajnih akcija Srbija je u 42. minutu došla do tri gola prednosti – 20:17. Naša selekcija je prednost sačuvala do samog kraja, ali su Norvežani u nekoliko situacija imali sjajnu priliku za izjednačenje.

Ključan detalj dogodio se 45 sekundi pre kraja kada je Stanić sjajnom odbranom ’skinuo’ pokušaj ’vikinga’ za 27:27. Na drugoj strani sudije su našem timu oduzele loptu zbog pasivnog napada, i Norveška je imala 11 sekundi da postigne gol za izjednačenje. Ipak, njihov napad bio je neuspešan i Srbija je došla do pobede koja je u slučaju trijumfa nad Saudijskom Arabijom u četvrtak vodi u drugi krug.

Ipak, loša vest za selektora Jovicu Cvetkovića je povreda Danijela Anđelkovića kome je pukao mišić lista.

Srbija - Norveška 27:26, Sedmerci: Srbija; 2 (1), Norveška 3 (1). Igrač više: Srbija 10, Norveška 4 minuta.

Srbija: Kojić, Ćuruvija 2, Šešum 1, Vujin 9, Vučković, Stojanović 3, Toskić 3, Stanić, Ilić 4 (1), Bojinović 2 (1), Pejanović 2 (1), Prodanović, Andjelković 1, Nikolić 3.
Norveška: Ege, Jensen, Drange, Loke 6, Bjornsen 3, Mirhol 2, Tvedsten 3, Mamelund 2, Ervik, Buhman 1, Kjeling 3, Medhus, Samdal 1, Skoglund 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

291 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve