Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 19.01.2009.

18:33

SP: Poraz Srbije i od Brazila

Reprezentacija Srbije poražena je od Brazila 32:30 (14:14) u trećem kolu grupe D Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski rukometaši nisu uspeli da ponove igru kakvu su prikazali protiv Danske u prvom poluvremenu pa su tokom celog meča zaostajali za Brazilcima. Tokom drugog poluvremena Brazil je konstantno imao predonst, Srbija je izjendačavala rezultat ali nije uspevala da preokrene. Odlučujući momenat bio je tri minuta pre kraja kada su pri rezultatu 30:30 Brazilci dobili sedmarac, a Nikolić zaradio isključenje.

"Orlovi" nisu imali ni snage da načine preokret u poslednjem minutu kakav su napravili Danci u nedelju, pa je Brazil pobedio 32:30.

Najefikasniji igrač u srpskoj reprezentaciji bio je Momir Ilić sa sedam golova, dok je Ratko Nikolić dodao pet, a Marko Vujin četiri. U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Ribeiro sa 10 golova, a Laureano je postigao pet.

Jedan od najboljih rukometaša Srbije na SPu Hrvatskoj Momir Ilić izjavio je da su na poraz dosta uticale promena taktike i igrača koji počinju utakmicu.

"Sada smo videli da ne možemo da igramo sa 'komplikacijama' i da pravimo zamene i taktike na početku utakmice. Moramo jednostavno da igramo rukomet. Nema lake reprezentacije na Svetskom prvenstvu i moramo da damo sve od sebe da bismo pobedili. Jednostavno, ne možemo toliko da menjamo varijante odbrane. Moramo da znamo šta se igra", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, utakmica ne može da se počinje sa različitim konceptom.

"Mora da se zadrži ono što je bilo kvalitetno i da se sa tim igračima i dalje igra. Kada se stekne rezultatska razlika, onda može da se menja. Uostalom, sve je moglo da se vidi", rekao je najbolji strelac Srbije protiv Brazila sa sedam golova.

Selektor Srbije Jovica Cvetković ocenio je da je poraz od Brazila posledica tragično izgubljene utakmice od Danske.

"Utakmica sa Danskom proizvela je preveliki šok. Drugačije ne mogu da objasnim ovakav poraz. Nadam se da ćemo se oporaviti do utakmice sa Norveškom", rekao je Cvetković.

Selektor Brazila Vašington Nunjez Silva naglasio je da Srbija pripada jugoslovenskoj školi rukometa od koje je njegova ekipa mnogo naučila.

"Ovo je bila lepa utakmica. Imali smo dobar napad i uspeli u odbrani da zaustavimo njihove igrače. To je dovelo do naše pobede u ovom meču", rekao je Silva.

Najbolji strelac meča Felipe Borges Ribeiro smatra da je pobeda u meču sa Srbijom veoma važna za njegovu ekipu.

"Uvek smo imali problema sa ekipama iz Evrope. Mi imamo još mnogo da učimo", zaključio je Ribeiro.

Posle tri kola, Srbija ima pobedu i dva poraza kao i Brazil. Naredni protivnik ekipe Jovice Cvetkovića je Norveška u sredu od 19 časova.

U Grupi D kasnije igraju Danska - Saudijska Arabija i Norveška - Egipat.

Brazil: Santos , Silva 1 , Souza 1 , Nascmento , Gaeta 1 , E.Silva 3, Laureano 5 , Gomes 2, Tores , Ribeiro 10, Fereira 2 , M.Silva , Ertel 3 , Ubner 4.

Srbija : Kojić , Ćuruvija , Šešum 2, Vujin 4, Vučković 3, Toskić 1, Stanić, Ilić 7, Bojinović 2,Marković 1, Pejanović , Prodanović 3, Anđelković 2, Nikolić 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

355 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve