Nova vest
Rukomet

Nedelja, 18.01.2009.

23:02

Cvetković: "Znamo koliko možemo"

Selektor rukometne selekcije Srbije Jovica Cvetković zadovoljan je igrom svojih izabranika, uprkos porazu od Danske 37:36 u drugom kolu SP u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Smatram da su obe ekipe dobile – Danci dva boda, a mi saznanje koliko možemo. Odigrali smo dva različita poluvremena. Vec u trećem minutu doživeli smo šok zbog povrede Ivana Nikčevića kome je pukla ahilova tetiva. I pre šampionata nismo računali na bodove iz ovog meča. Čestitam momcima, a sve što je bilo loše pripisujem sebi".

"Pokazali smo nesto moćno večeras. Ne bih želeo da komentarišem suđenje, a mi se vec okrećemo narednom rivalu – Brazilu, zatim Norveškoj i Saudijskoj Arabiji. Očekujemo nove bodove", dodao je Cvetković.

Kapiten Mladen Bojinović smatra da je srpska selekcija zaslužila trijumf.

"Čestitam protivnicima na fer i korektnoj igri tokom celog meča. Zaslužili smo pobedu jer smo igrali bolje. Mislim da smo izgoreli od želje. Čestitam svojim saigračima. Mi ćemo se oporaviti od ovog poraza i ovo nije kraj".

Levo krilo reprezentacije Srbije na meču sa Danskom igrao je srednji bek Danijel Anđelković, koji smatra da je ubitačan ritam igre bio koban za Srbiju.

"Izgleda da nas je slomio tempo igre. Dobro smo počeli utakmicu, iznenadili smo protivnika. Radili smo ono što smo hteli i što smo zamislili. Verovatno su umor i povreda Nikčevića uticali na krajnji ishod. Treba da skupimo snagu do sutra. Idemo dalje", ne odriče se Anđelković visokih ambicija.

Selektor Danske Urlik Vilbek bio je ponosan posle pobede svoje ekipe.

„Zahvaljujem se timu Srbije na fantastičnom mecu. Impresioniran sam kako se Srbija vratila na veliku scenu. U prvom poluvremenu nismo mogli ništa da uradimo jer je naš rival bio fenomenalan. Rekao sam mojim igrčcima u poluvremenu da smo brzi i da trče, a da nas oni nece stići. Bila je to fantasticna utakmica“, uzbuđen je bio Vilbek.

Pročitajte izveštaj sa meča Srbija – Danska. U ostalim mečevima grupe D Norveška je pobedila Brazil 39:21, a Egipat je bio bolji od Saudijske Arabije sa 26:18.

U trećem kolu Srbija se sastaje sa Brazilom, a taj meč na programu je u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve