Nova vest
Rukomet

Nedelja, 18.01.2009.

21:57

Nesrećan poraz Srbije od Danske

Reprezentacija Srbije poražena je od Danske 37:36 (16:22) u drugom kolu grupe D Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je naš nacionalni tim vodio i sa osam golova razlike, Danci su uspeli da se vrate u drugom poluvremenu i golom Boesena tri sekunde pre kraja dođu do važne pobede. Posle dva kola, Srbija ima pobedu i poraz, dok Danska ima dva trijumfa. Naredni protivnik ekipe Jovice Cvetkovića je Brazil u ponedeljak od 17 časova.

Najefikasniji u našem timu bili su Momir Ilić sa deset i Mladen Bojinović sa osam golova, dok je kod Danaca najbolji bio Hans Lindberg sa osam pogodaka, Kristijansen i Hansen postigli su po šest golova.

Reprezentacija Srbije odlično je igrala tokom celog prvog poluvremena i zasluženo otišla na odmor sa šest golova razlike. Bojinović, Ilić i Stojanović dominirali su na bekovskim pozicijama, a golman Pejanović ponovo je lako zaustavljao protivničke napade. Najveću prednost naš nacionalni tim imao je u 17. minutu – 14:6. Golman reprezentacije Danske i Barselone, Kasper Vit bio je nemoćan pred veoma raspoloženim srpskim rukometašima, dok je Lars Kristijansen sa šest golova u prvom poluvremenu bio najbolji u ekipi aktuelnog evropskog prvaka.

Jedini maler za našu reprezentaciju u prvom poluvremenu je povreda Ivana Nikčevića (ispostavilo se da se radi o ahilovoj tetivi, pa je za njega turnir završen), zbog čega je Srbija ostala bez igrača na poziciji levog krila. Ćuruvija nije bio prijavljen za meč sa Dancima, a Dobrivoje Marković je takođe povređen.

U drugom poluvremenu utakmica je poprimila potpuno drugačiji tok. Izabranici Jovice Cvetkovića održavali su prednost od šest, sedam golova razlike do sredine drugog dela igre, a potom su Danci napravili seriju od 7-0 i u 48. minutu izjednačili na 30:30. Vita je na golu zamenio mladi Landin koji je uspevao da zaustavi šuteve naših bekova, a raspucao se i Hansen.

U 57. minutu Danska dolazi prvi put u vođstvo 35:34 pa se do kraja utakmice igralo gol za gol. Aleksandar Stojanović propustio je priliku petnaestak sekundi pre kraja da donese pobedu našem timu, Danci su poslednji imali napad i Boesen je tri sekunde pre kraja doneo svom timu važna dva boda.

Srbija: Stanić (8 odbrana), Pejanović (3 odbrane), Kojić, Šešum 3, Vujin, Nikčević, Vučković, Stojanović, Toskić 1, Ilić 10 (3 sedmerca), Bojinović 8, Prodanović 2, Anđelković 3, Nikolić 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve