Nova vest
Rukomet

Subota, 17.01.2009.

19:37

Srbija ubedljiva protiv Egipta

Rukometaši Srbije pobedili su nacionalni tim Egipta rezultatom 30:22 (12:12) u prvom meču na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je briljantnom igrom u drugom poluvremenu ubedljivo pobedila Egipćane i na taj način došla na korak od plasmana u drugu fazu. Ključni igrač u pobedi bio je golman Dimitrije Pejanović, koji je na poluvremenu stao na gol Srbije i nizom odličnih intervencija ulio saigračima samopouzdanje. Naš tim će u drugoj rundi, u nedelju od 20.15, igrati sa prvakom Evrope Danskom.

Šest golova za Srbiju postigao je Aleksandar Stojanović, a pet pogodaka Momir Ilić.

U egipatskoj ekipi daleko najbolji bio je Ahmed El Ahmar sa osam pogodaka.

Srbija je povela 1:0, ali su Egipćani preokrenuli i sve do sredine prvog poluvremena konstantno imali minimalnu prednost u igri gol za gol. Ispostavilo se da je prvo isključenje našim igračima koristilo – Srbija je sa igračem manje ponovo stekla vođstvo (8:7), koje je na ulasku u završnicu prvog dela poraslo na 12:8. Međutim, Egipat tada hvata priključak i stiže do izjednačenja 12:12 u pretposlednjem minutu poluvremena, pa ekipe ravnopravno odlaze na odmor.

Na startu drugog dela Pejanović je stao na gol i potpuno zaustavio protivničke napade. Već posle deset minuta Srbija je vodila 20:13, a u ostatku meča dileme nije bilo (samo jednom Egipat prišao na minus 5). Do kraja utakmice svi igrači srpske selekcije osim golmana upisali su se u listu strelaca.

Pejanović je zaustavio 17 udaraca i primio samo 10 golova, dok je Darko Stanić uz 12 primljenih pogodaka imao 4 odbrane.

Pobeda nad Egiptom znači mnogo pred nastavak borbe u grupi D, jer se očekuju lake pobede vodeće četvorke protiv Brazila i Sadijske Arabije, pa je uvodnim trijumfom Srbija praktično obezbedila ključne bodove u borbi za plasman u drugu fazu.

Među 12 najboljih plasiraće se po tri tima iz svake grupe, a vodeća trojka porečke D grupe ide u Zadar, zajedno sa grupom C (Nemačka, Poljska, Rusija, Makedonija, Tunis, Alžir).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve