Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 22.12.2008.

16:33

Rukometaši umesto u Poreču u Zadru?

Poreč i Varaždin će izgubiti organizaciju SP u rukometu ukoliko do 27. decembra ne pristanu da sponzorišu to takmičenje, najavljeno iz je RS Hrvatske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ukoliko se to desi, utakmice C grupe, u kojoj igraju Poljska, Nemačka, Rusija, Alžir, Makedonija i Tunis bile bi igrane u Zagrebu, dok bi porečka D grupa, u kojoj su Norveška, Danska, Srbija, Saudijska Arabija, Egipat i Brazil, bila preseljena u Zadar.

Poreč i Varaždin su odbili da potpišu ugovore prema kojima bi sa tri i po miliona kuna (oko pola miliona evra) morali da učestvuju u troškovima organizacije svetskog prvenstva.

"Razgovarali smo s predstavnicima vlade o pripremama za svetsko prvenstvo i zaključili da sve ide prema planu. Što se tiče Poreča i Varaždina, njima smo dali rok do 27. decembra da se problem reši. Ako do tada ne bude dogovora, porečka grupa će biti preseljena u Zadar, a varaždinska u Zagreb. S tim se složio i predsednik Svetske rukometne federacije Hasan Mustafa", rekao je izvršni direktor HRS Zoran Gobac.

Generalni sekretar saveza Damir Poljak nada se da će problemi sa Porečom i Varaždinom ipak biti rešeni i da neće biti menjanja domaćinstva.

"Verujem da će sve biti završeno kako je i bilo planirano, jer svi želimo da se igra u Varaždinu i Poreču", rekao je Poljak i dodao da je do sada prodato više od 80.000 ulaznica, od ukupno 220.000 koliko ih ima na raspolaganju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve