Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 04.12.2008.

20:37

Nesrećan poraz rukometašica

Rukometašice Srbije izgubile su od Nemačke 32:31, u drugom kolu šampionata Evrope u Makedoniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Časlava Dinčića je tako pretrpeo i drugi poraz, nakon startnog neuspeha protiv Hrvatske. Andrea Lekić bila je najefikasnija u našoj selekciji sa osam golova, dok je Ognjenovićeva postigla šest. U ekipi Nemačke Jurak je postigla osam, a Vurc šest golova.

Naše rukometašice imale su veliku priliku da zabeleže izuzetno važnu pobedu ali su u samom finišu brzopleto izgubile jednu loptu i primile su gol za konačnih 32:31.

Duel Srbije i Nemačke protekao je uglavnom u ravnopravnoj igri. Prvu osetniju prednost stekla je Nemačka, koja je u 14. minutu posle dva uzastopna gola Jurakove povela sa 7:5. Srbija se, ipak, vratila i u 21. minutu izjednačila na 11:11, a u 25. imala i dva gola prednosti 14:12.

Usledila je, međutim, serija Nemica od 5:0 koja je im je donela i prednost od 17:14. Lekićeva je do kraja poluvremena uspela da smanji rezultat na 15:17.

Prednost Nemačke možda je mogla da bude i ubedljivija da golman Srbije Katarina Tomašević u prvih 30 minuta nije imala 12 odbrana i tako donekle zaustavila raspucanu Jurakovu, ali i Nadin Krauze, koje su zajedno postigle 10 od 17 golova njihove ekipe.

Krauze je utakmicu zbog povrede završila već u 36. minutu, ali se u drugom poluvremenu razigrala golman Nemačke Sabine Englert čije su odbrane pomogle ekipi da u 45. minutu, posle gola Laure Štajnbah, stigne i do četiri gola prednosti - 28:24.

Srbija je, ipak, uspela da još jednom uhvati rezultatski priključak. Prvo je iskoristila isključenje Štajnbahove i serijom od 3:0 zaostatak smanjila na 27:28. Tanja Medved je potom izjednačila na 29:29, a u narednom napadu Srbije izborila se za sedmerac, koji je Lekićeva ponovo izvela sigurno i svom timu donela prednost od 30:29.

Imala je tada Srbija priliku da stigne i do dva gola prednosti, ali je Englertova odbranila šut Medvedove sa distance, a potom i zicer Lekićeve pri rezultatu 31:31.

Srbija je, ipak, mogla i do pobede, pošto je Vercova 44 sekundi pre kraja pogodila stativu pri rezultatu 31:31. Rukometašice Srbije su, medjutim, posle tajm-auta odigrale loš napad, pa je im je Althausova ukrala loptu, sama istrčala kontru i 25 sekundi pre kraja postigla odlučujući gol.

Poslednji napad Srbije nije bio uspešan, pa su bodovi pripali Nemicama, koje su na Svetskom prvenstvu 2007. godine osvojile bronzanu medalju, ali potom na Olimpijskim igrama u Pekingu zauzele pretposlednje, 11. mesto.

Srpske rukometašice su u prvom kolu izgubile od Hrvatske, a u poslednjem će u subotu sa domaćinom turnira Makedonijom igrati presudnu utakmicu za plasman u drugu fazu takmičenja.

Srbija: Derić (4 odbrane), Tomašević (12 odbrana), Krpež 2, Lekić 8, Števin 2, Dmitrović 2, Damnjanović 3, Balać, Erić, Rajović 5, Ognjenović 5, Cvijić, Djordjević, Medved 4.
Nemačka: Englert (15 odbran), Voltering (4 odbrane), Jurak 8, Resler, Valcik 5, Verc 6, Miler, Štajnbah 1, Lerper 2, Hering, Krauze 4, Nojkamp 1, Melbek, Altaus 1.

Sedmerci: Srbija 6/6, Nemačka 1/3, Igrač više: Srbija 3/3, Nemačka 4/8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve