Nova vest
Rukomet

Nedelja, 30.11.2008.

20:48

Rusija pobeđena u Čairu!

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju 35:29 (15:15) u četvrtom kolu grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prepunom niškom Čairu i sjajnoj atmosferi srpski rukometaši zabeležili su treću pobedu u četiri meča kvalifikacija i posle 22 godine savladali Ruse. Srbija je tako preuzela prvo mesto u grupi sa bodom više od Rusije. Dva najbolja tima plasiraće se na Evropsko prvenstvo 2010. u Austriji. Sledeći rival naše selekcije je Bosna i Hercegovina.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Momir Ilić sa deset golova, Ivan Nikčević bio je šest puta efikasan, Aleksandar Stojanović i kapiten Mladen Bojinović postigli su po pet golova. Za selekciju Rusije Igropulo je dao šest, a Dibirov pet golova.

Izabranici Jovice Cvetkovića su u prvom poluvremenu uglavnom pokušavali da stignu prednost gostujuće ekipe. Međutim, u nastavku meča bekovska linija Srbije odlično je funkcionisala i domaćin je preokrenuo rezultat. Rukometaš Portland San Antonija, Ivan Nikčević, bio je sjajan u drugom poluvremenu na poziciji levog krila.

Golman Darko Stanić je značajno doprineo pobedi reprezentacije Srbije. On je uspeo da odbrani četiri sedmerca ruskim rukometašima.

U 51. minutu desio se incident u kome je Černoivanov nasrnuo na Ratka Nikolića, koji je sa terena izašao sa krvavim licem. Reprezentativac Rusije dobio je crveni karton.

"Ključno je bilo to što smo od početka drugog poluvremena nametnuli svoj ritam igre. Znali smo da nećemo imati problema ukoliko u napadu budemo igrali pametno, a u odbrani kao i do sada. Presrećan sam, pobedili smo Ruse posle 22 godine. Ovo je veliki zamajac, momci su strašni", rekao je selektor Srbije Jovica Cvetković.

Veličanstvena podrška sa tribina Čaira odlučujuće je pomogla srpskim rukometašima da ostvare veliki uspeh. Najinteresantnia parola koja se u mnogo navrata čula bila je: "Nišu treba novi stadion".

Srbija: Pejanović, Stanić, Bojinović 5, Nikolić 1, Ilić 10, Stojanović 5, Rajković 1, Prodanović 1, Šešum 2, Ćuruvija, Toskić 3, Kojić 1, Vučković, Nikčević 6

Rusija: Grams, Filipov 3, Čipurin 3, Dibirov 5, Revin, Kovalev 2, Kajnarov, Černoivanov 1, Ivanov, Titov, Igropulo 6, Predibalov 4, Rastvorcev 4, Kamanjin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve