Nova vest
Rukomet

Nedelja, 09.11.2008.

20:32

Novi poraz Zvezde od Tatrana

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od slovačkog Tatrana 31:27, čime su ostali bez trećeg mesta u grupi LŠ.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je u slovačkom Prešovu doživela poraz od četiri gola razlike, pa je pred meč četvrtog kola beogradski klub imao realne izglede da pobedom od pet golova razlike praktično obezbedi treću poziciju i prelazak u Kup kupova po završetku prve faze Lige šampiona.

Međutim, od samog početka meča Slovaci su igrali mnogo bolje, poveli su rezultatom 6:3, posle čega šampion Srbije nikada nije uspeo da uhvati priključak.

Zvezda je propuštala prilike da se približi rivalu promašivši čak tri sedmerca, a samo je dobra forma golmana Perišića koliko-toliko držala razliku. Zvezda je tokom meča imala čak 18 izgubljenih lopti (gosti 9), što je Tatranu drastično olakšalo posao, omogućivši im čak osam udaraca više.

Još pre poluvremena gosti su vodili 14:9, a posle 40. minuta Tatran je u više navrata imao i po sedam golova razlike.

Najvećih plus osam Slovaci su imali u 50. minutu (28:20, zatim i 29:21), a tek u finišu Zvezda je smanjila razliku na četiri gola.

Gotovo je izvesno da će prva dva mesta u grupi osvojiti HSV Hamburg i FC Kopenhagen.

Zvezdin najefikasniji igrač bio je Miloš Milošević sa pet pogodaka, a po jedan gol manje dali su Darko Nenadić i Mirko Milačević.

Najefikasniji na meču bio je levi bek Tatrana Marjan Hunjadi, koji je dao sedam golova.

Posle meča trener "crveno-belih" Igor Butulija istakao je da njegova ekipa još nije zrela da igra ovakve mečeve.

"Treba da budemo realni. Naša ekipa je još zelena za ovakvu utakmicu. Igrači su imali želju, ali su opet sa prvim sudijskim zviždukom doživeli blokadu. Nije lako juriti pet golova", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, trebalo bi dovesti još jednog iskusnijeg igrača da "poveže redove" i da ekipa nastavi sa dobrim igrama u
šampionatu.

Igrač Crvene zvezde Dragoljub Perović objasnio je da su njegovoj ekipi rukometaši Tatrana održali čas.

"Mi nismo mogli više. Ovo je verovatno naš maksimum", zaključio je Perović.

Trener Tatrana Rastislav Trtik bio je zadovoljan pobedom u Beogradu

"Utakmica je bila teška, jer se vodila borba za treće mesto u Grupi D. Imali smo kontrolu tokom celog meča i ostvarili smo cilj koji smo zacrtali pre početka takmičenja", rekao je Trtik.

Dvorana SC "Voždovac" na Banjici. Gledalaca: oko 2.500. Sudije: Zigmars Stolarovs i Renars Licis (Litvanija). Isključenja: C. zvezda 4, Tatran 2 minuta. Sedmerci: C. zvezda 7(5), Tatran 2(2).

C. zvezda: Perišić, Tomić 1, Nenadić 4, Milašević 4, Mihajlović, Ljubišić, Pralica 3, Pavlov 2, Šćepanović 2, Vukas 3, Perović 2, Čupić, Milošević 5, Kurbalija 1.

Tatran: Krupa, Mazur 1, Marušak, Mažar 6, Hunjadi 7, Urban 4, Geci 2, Pekar 6, Kaminski, Funak 1, Melus, Mikeci 1, Kozlov 2, Dudaš 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve