Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 06.11.2008.

12:52

Butulija veruje u pobedu

Rukometni klub Crvena zvezda u nedelju igra sa slovačkim Tatranom, u četvrtom kolu Grupe D Lige šampiona.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener ekipe Igor Butulija rekao je da veruje da ekipa može da pobedi i izbori opstanak u evropskim takmičenjima.

"Nadam se da ćemo imati podršku navijača kako bismo uspeli da za ovu ekipu napravimo fenomenalan rezultat i ostanemo u evropskom takmičenju. Pokušaćemo da nadoknadimo minus od četiri gola iz Slovačke", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, "ova ekipa može da pokuša da napravi takav uspeh".

Crvena zvezda je do sada zabeležila tri poraza, a pobeda u meču sa Tatranom, obezbedila bi joj ostanak u evropskom takmičenju - u Kupu Kupova. Tim iz Prešova pobedio je "crveno-bele" u prvom meču u Slovačkoj sa 27:23.

"Tatran je sastavljen od reprezentativaca Slovačke, koji su eliminisali Sloveniju sa Svetskog prvenstva 2009. To je veoma iskusna ekipa", rekao je Butulija.

On je dodao da će, se kao i do sada, orijentisati na mlade igrače kojima je igranje u Ligi šampiona velika škola za buduća takmičanja.

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde Mirko Milašević istakao je da je njegovoj ekipi neophodna pomoć navijača kluba, kao i publike.

"Samo uz podršku do poslednje sekunde i uz našu borbenost možemo da pobedimo. Ova utakmica je važna za rukomet u našoj zemlji, jer može da pokaže gde nam je mesto. Ako 'prezimimo' u Evropi, pokazećemo da je naš rukomet bolji od slovačkog", rekao je Milašević.

Prema njegovim rečima, uspeh u narednom meču obezbedio bi da klubovi iz Srbije u narednoj sezoni ne igraju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Crvena zvezda sastaće se sa Tatranom u nedelju u 19 sati u sportskom centru "Voždovac" na Banjici. Karte za meč mogu da se kupe od subote po ceni od 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve