Nova vest
Rukomet

Nedelja, 26.10.2008.

18:16

Počele pripreme rukometaša Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije počela je pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Austriji 2010. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Srbije Jovica Cvetković istakao je da će nove kvalifikacije biti novi izazov. "Mislim da su pobede u mečevima sa Češkom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2009. bile veoma značajne. To može da bude samo pozitivno pre početka ovih novih kvalifikacija", rekao je Cvetković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, cilj je da se osvoje četiri boda u prve dve utakmice kvalifikacija kada je lakši raspored.

Srbija prvi meč igra u gostima 29. oktobra sa Farskim Ostrvima, a drugi sa Italijom u Nišu 2. novembra.

"Imamo mnogo povredjenih igrača, ali želim da u mečevima koji nas kasnije očekuju sa Švajcarskom i Rusijom osvojimo maksimalan broj poena i da ovu godinu završimo sa velikim uspehom", rekao je Cvetković.

Povređeni su Ivan Nikčević, Darko Stanić, Aleksandar Stojanović, Nikola Kojić i Danijel Anđelković.

Selektor Srbije objasnio je da će svi povredjeni igrači biti pod lekarskim tretmanom, kako bi se što pre oporavili.

"Bez obzira na sastav, mi ćemo na svakoj utakmici igrati kao protiv svetskih prvaka, jer svaki bod može da odluči ko će otići na Evropsko prvenstvo u Austriju", rekao je Cvetković.

Pivotmen reprezentacije Srbije Alem Toskić naglasio je da je svaka utakmica bitna.

"Verujem da ćemo osvojiti četiri boda u prve dve utakmice. Pokušaćemo što bolje da odigramo i sa Švajcarskom i Rusijom", rekao je Toskić.
Reprezentacija Srbije sastaje se sa Švajcarskom u gostima 26. ili 27. novembra, a sa Rusijom 30. novembra u Nišu.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković ocenio je da je Savez spreman za sve mečeve do kraja godine.

"Za naredni meč sa Italijom u Nišu ulaz će biti slobodan. Na taj način želimo da se zahvalimo publici u tom gradu za podršku koju smo uvek imali", rekao je Đurković.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj Grupi 2 sa Farskim Ostrvima, Italijom, Švajcarskom, Rusijom i BiH. Kvalifikacije se završavaju 21. juna 2009, a na EP će se plasirati dve najuspešnije reprezentacije.

Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara 2010. godine u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve