Nova vest
Rukomet

Sreda, 15.10.2008.

20:10

Ubedljiv poraz Zvezde od Hamburga

Rukometaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od nemačkog Hamburga sa 22:38 (12:17) u trećem kolu takmičenja u Grupi D Lige šampiona.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je pivotmen Dragoljub Perović sa pet golova, dok su po četiri postigli Milan Pavlov i Filip Šćepanović. Hans Lindberg postigao je osam golova za goste. Naredni meč rukometaši Zvezde, koji su izgubili sve tri dosadašnje utakmice, igraće 9. novembra u Beogradu sa slovačkim Tatranom.

Utakmica je odigrana pred oko 2.300 gledalaca, a lepu sportsku atmosferu remetilo je povremeno ružno skandiranje oko 500 Zvezdinih
navijača.

Posle meča trener Hamburga Martin Švalb istakao je da je znao da je Crvena zvezda dobro organizovana ekipa, sa dobrim trenerom.

"Znao sam da će biti dobro pripremljeni za utakmicu. Znali smo da je ekipa mlada i iskoristili smo što im nedostaje fizička kondicija i iskustvo", rekao je Švalb i zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu.

Hrvatski reprezentativac i igrač Hamburga Blaženko Lacković pohvalio je igru mlade Zvezdine ekipe.

"Mislim da igrači Crvene zvezde imaju lepu perspektivu. Neka na ovu utakmicu gledaju kao na sakupljanje iskustva u Ligi šampiona, koje
će im svakako biti veliki plus
", rekao je Lacković.

Trener Crvene zvezde Igor Butulija naglasio je da njegova ekipa ima "balkanski sindrom", jer se "momci opterećuju nevažnim stvarima".

"Nisam zadovoljan pristupom igrača u pojedinim situacijama. Nije bilo važno što Hamburg ima veliku prednost, šutevi su morali da budu iz
izgrađenih prilika
", rekao je Butulija.

Prema njegovim rečima, Zvezda igra najvažniji meč u sledećem kolu Lige šampiona kada u Beogradu dočekuje slovački Tatran.

"Najvažnije je da u sledećem meču pobedimo Tatran i da prezimimo u Evropi i da dobijemo šansu kao treći u grupi D da se takmičimo u
Kupu kupova
", rekao je Butulija.

Dvorana: SC "Voždovac" na Banjici. Gledalaca: 2.300. Sudije: Vasile Pavel i Marian-Eugen State (Rumunija). Isključenja: Hamburg 6 minuta.
Sedmerci: C. zvezda 3(3), Hamburg 6(5).

C. zvezda: Perišić, Tomić 2, Nenadić 2, Milašević 2, D. Rašić, M. Rašić, Ljubišić, Pralica 2, Pavlov 4, Shepanović 4, Vukas 1, Perović 5, Čupić, Kurbalija 1.

Hamburg: Biter, Jensen 3, Lacković, Flor 5, Šult 3, Torgovanov 2, Sandrstrom, Grim 2, B. Žil 2, Ž. Žil 1, Grundsten 6, Lindberg 8, K. Lijevski 2, M. Lijevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve