Nova vest
Rukomet

Nedelja, 05.10.2008.

17:15

Kopenhagen prejak za Zvezdu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od danskog Kopenhagena sa 34:25 (16:10) u utakmici prvog kola D grupe Lige šampiona. Najefikasniji u domaćem timu bili su Milan Pavlov i Milan Vukas sa po pet pogodaka, dok je David Rašić četiri puta zatresao mrežu protivnika. Najbolji strelac danske ekipe bio je Anders Kristijansen sa sedam golova, a Vukašin Rajković zabeležio je pet pogodaka.

Handbold je odlično počeo utakmicu i poveo sa 8:1. "Crveno-beli" su uspeli da smanje na 4:9 i 7:12, ali je danski tim u drugom poluvremenu potvrdio da je kvalitetnija ekipa i došao do zasluženog trijumfa.

Rukometaši srpskog šampiona u drugom kolu, koje se igra 11. oktobra, gostuju slovačkom Tatranu iz Prešova.

U drugoj utakmici ove grupe, koja je odigrana u četvrtak, nemački Hamburg je na svom terenu savladao Tatran sa 32:20.

"Igrači moraju da shvate da utakmica traje 60 minuta. Nažalost, igrali smo protiv mnogo jake ekipe. Ispravićemo greške do narednog meča. Mi smo realni, idemo dalje u sledeću utakmicu", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, da se njegovi igrači nisu na vreme vraćali primili bi i 40 golova.

"Pozitivno je što su igrači osetili kako izgleda kada se igra protiv ekipe kao što je Kopenhagen. Ovaj meč je za njih veliko iskustvo", zaključio je Butulija.

Golman Crvene zvezde Bojan Ljubišić naglasio je da su Danci "slomili" njegovu ekipu u prvih 10 minuta.

"Ovo nije naš maksimum, ovaj meč je čak jedan od gorih koje smo odigrali. Utakmica sa Kopenhagenom je za nas veliko iskustvo i nadam se da ćemo igrati sve bolje i bolje", rekao je Ljubišić.

Trener Kopenhagena Magnus Anderson nije krio zadovoljstvo prvom pobedom u Ligi šampiona.

"Imali smo malo informacija o protivniku i pribojavali smo se. Zvezda ima mlad tim koji odlično igra pre svega u odbrani", rekao je Anderson i zahvalio se domaćinima na fer i korektnoj igri.

Reprezentativa Srbije Vukašin Rajković, koji igra za Kopenhagen, istakao je da je meč u Beogradu bio veoma važan za njegovu ekipu, jer nije dobro počela u danskom šampionatu.

"Odlično smo odigrali na startu. Mislim da je presudio kvalitet. Zvezdini mladi igrači igrali su fin rukomet i pred njima je lepa budućnost", rekao je Rajković.

Naredni meč Crvena zvezda igra narednog vikenda u Slovačkoj, protiv ekipe Tartara iz Prešova.

Dvorana: SC "Voždovac" na Banjici. Gledalaca: oko 2.000. Sudije: Ivan Kakador (Portugal) i Eriko Nikolau (Portugal). Isključenja: C. zvezda 4, Kopenhagen 2 minuta. Sedmerci: C. zvezda 6(6), Kopenhagen 3(3).

C. zvezda: Perišić, Milašević 2, Rašić 4, Pavlov 5, Šćepanović 3, Vukas 4, Perović 3, Čupić 1, Milošević, Sladić 2, Zelenović 2, Kurbalija, Ljubišić.
Kopenhagen: Jorgensen 1, Atlason 3, Overbi, Hamer 2, Arnarson, Kristjanson 7, Ege, Bagersted 4, Lindahl 2, Matošević, Koh-Hansen 2, Bokis 4, Aterhal 4, Rajković 5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve