Nova vest
Rukomet

Subota, 02.08.2008.

17:36

Balić zvanično prešao u Zagreb

Najbolji rukometaš sveta i hrvatski reprezentativac Ivano Balić prešao je u RK Zagreb.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Posle višemesečnih pregovora Portland San Antonija i hrvatskog kluba u petak uveče konačno je postignut dogovor. Balić će preći u Zagreb za 200.000 evra po sezoni, a odšteta klubu iz Pamplone iznosi 700.000 evra.

’’Pre pet meseci sam prvi put izrazio želju za dolaskom u Zagreb CO i od tada se ta stvar povlačila po novinama, bilo je dosta neizvesnosti i pucanja u prazno. Srećan sam jer je sada napokon sve rešeno, San Antonio mi nije stvarao probleme, čak su mi izašli u susret pa sam naročito srećan jer je sve rešeno pre puta u Peking’’, rekao je Balić.

Hrvati su nekoliko poslednjih meseci tražili sponzora koji bi omogućio Balićev povratak, a poslednja informacija je da će novac osigurati gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Ivano Balić je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio prvenstvo sveta 2003. godine, a takođe je bio član ekipe koja se okitila zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Na prvenstvu sveta u Tunisu Hrvati su bili drugi.

Međunarodna rukometna federacija je proglasila Balića za najboljeg igrača sveta. Na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2007. izabran je za najboljeg igrača na svetu, uprkos činjenici da je reprezentacija Hrvatske zauzela tek 5 mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve