SP: Kadetkinje u finalu!

Ženska kadetska reprezentacija Srbije u rukometu plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Slovačkoj.

Izvor: B92 Svet
Podeli

Do borbe za zlato naše kadetkinje stigle su ubedljivom pobedom nad Danskom u polufinalu 28:17 (15:5). Njihov protivnik u velikom finalu biće Ruskinje koje su u drugom polufinalu bile bolje od vršnjakinja iz Francuske rezultatom 28:25.

Dragana Cvijić ponovo je predvodila naše rukometašice sa osam postignutih golova iz isto toliko pokušaja, a osam puta se u strelce upisala i Jelena Živković. Na drugoj strani, Kamila Hagensen postigla je četiri, a Mia Rej Bidstrup tri gola.

Od samog starta utakmice srpske kadetkinje pokazale su Dankinjama da ovaj meč neće imati rezultatsku neizvesnost. Sa tri gola Živkovićeve i dva Civijićeve Srbija je već u 12. minutu vodila sa 5:0.

Dankinje su svoj prvi gol postigle tek minut kasnije, a do kraja prvog dela naše rukometašice su udvostručile tu prednost (15:5).

Već tada je bilo jasno ko će u finale iz ovog duela, pa su se naše rukometašice malo opustile. Ipak, i u takvoj igri razlika sa poluvremena je čak i povećana, i na kraju se završilo sa ubedljivih 11 golova prednosti za Srpkinje.

Finale se igra u nedelju od 17 časova.