Nova vest
Rukomet

Utorak, 17.06.2008.

11:17

Butulija na klupi Crvene zvezde

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde Igor Butulija preuzeće trenersku poziciju u timu šampiona Srbije. Butulija je u nedelju postigao usmeni dogovor sa rukovodstvom beogradskog kluba, a da li će definitivno preuzeti tim u kojem se proslavio početkom 90-ih biće poznato u narednih 10 dana.

"Načelno smo se dogovorili. Dao sam čelnim ljudima kluba spisak igrača, koje bi trebalo da dovedu. Od njega, uglavnom, zavisi dogovor. Ekipa mora da se sklopi u najskorijem periodu, da bi već sada mogao igračima da dam plan rada za leto. Veoma brzo nas čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona. Ne želim da se upuštam u nešto, a da ne znam koje igrače imam na raspolaganju. Videću šta će čelni ljudi kluba da urade u narednih 10 dana", rekao je Butulija za "Sportski žurnal".

Zvezdu je do treće uzastopne titule šampiona Srbije u nedavno završenoj sezoni predvodio Nenad Kraljevski, ali je rukovodstvo kluba odlučilo da ne produži saradnju sa dosadašnjim trenerom.

Butulija je izjavio da bi voleo da Kraljevski ostane u klubu, a još jedan od onih za koje se 'crveno-beli' nadaju da će ostati je i Nenad Peruničić. Butulijin nekadašnji saigrač iz Zvezde i reprezentacije je, osam meseci nakon povratka u beogradski klub, saopštio da ponovo ide u inostranstvo, nezadovoljan ponudom za nastavak saradnje. Peruničić je najavio da će odigrati još jednu sezonu pre povlačenja, a u Zvezdi se nadaju da će nakon najave dolaska Butulije promeniti mišljenje i ostati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve