Nova vest
Rukomet

Subota, 07.06.2008.

17:44

Poraz rukometaša Srbije od Češke

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Rukometaši Srbije poraženi su u gostima u prvoj utakmici baraža za Svetsko prvenstvo od Češke rezultatom 38:33 (17:15). Revanš meč je za sedam dana u niškom ’Čairu’. Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Momir Ilić sa čak 16 golova.

Tokom čitavog prvog poluvremena nijedna ekipa nije imala više od tri gola prednosti. Česi su bolje počeli meč. Raspoložen je bio Sobol koji je u prvom delu igre postigao šest golova. U oba tima bilo je dosta isklučenja. Levo krilo srpske reprezentacije Ivan Nikčević zaradio je drugo isključenje već u petnaestom minutu.

Naši reprezentativci su prvi put uspeli da izjednače u 21. minutu na 10:10 golom Dobrivoja Markovića. Odlični na golu Srbije bili su Stanić i Počuča, koji je odbranio dva sedmerca. Orlovi su uspeli da neutrališu najboljeg češkog rukometaša Filipa Jihu.

Sjajnim golom Marka Vujina, naši reprezentativci dolaze u vođstvo 11:10, ali tada sudije sviraju isključenja čak dvojici naših rukometaša pa Česi uspevaju da vrati rezultatsku prednost.

Jiha postiže svoj prvi gol tek u 26. minutu i od tog trenutka počinje znatno bolje da igra. Na poluvreme se otišlo rezultatom 17:15 za domaćine.

''50 minuta utakmice drzali smo konce igre u svojim rukama. Domacinu su znacajno pomogle sudije, narocito u periodu kada je nas tim, veoma borbenom igrom, poveo 2 razlike sredinom drugog poluvremena. Imali smo losa resenja za blokersu 6:0 Ceske. Rezultat nije pravi odraz stanja na terenu I verujem da ce u Nisu biti potpuno nova prica'', rekao je selektor Srbije Jovica Cvetković.

U drugom poluvremenu nastavlja se igra gol za gol, a ekipe se smenjuju u vođstvu. Pogotkom Ivana Nikčevića u 43. minutu, Srbija prvi put stiče dva gola prednosti. Međutim, u završnici utakmice Česi su bili mnogo bolji i dolaze do serije od nekoliko golova.

''Kontrolisali smo skoro citav mec, ali su nas greske odvele u poraz od 5 golova razlike. Uveren sam, a i veceras smo pokazali da mozemo da igramo protiv reprezentacije Ceske, da cemo se u Nisu mi radovati I kvalifikovati na Svetsko prvenstvo u Hrvatsku'', izjavio je pivot Ratko Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve