Nova vest
Rukomet

Nedelja, 11.05.2008.

20:41

Naisa osvojila Petrohemija Kup

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Rukometašice niške Naise osvojile su u nedelju titulu šampiona Petrohemija Kupa Srbije, pobedom u Pančevu nad domaćim Dinamom sa 27:23 (14:12) u finalu takmičenja. Najefikasnije u ekipi Naise bile su najbolja igračica turnira, Ivana Filipović sa devet golova i Sanja Damjanović sa osam golova. Za Dinamo je Iva Pokrajac postigla sedam golova.

Trener Naise Svetislav Jovanović istakao je da je njegova ekipa pobedom na gostovanju Dinamu dokazala kvalitet. On je, takođe, najavio borbu za plasman u grupnu fazu takmičenja Lige šampiona naredne sezone.

"Dinamo je imao prednost domaćeg terena, ali smo uspeli ipak da ostvarimo trijumf. Bila je to jako teška utakmica, tri nedelje smo se pripremali za ovaj duel i mislim da je ipak naš kvalitet presudio", rekao je Jovanović.

Trener niškog tima je rekao da je sledeći cilj što bolji plasman u Ligi šampiona.

"Naredne sezone Naisa igra kvalifikacije za Ligu šampiona i naš cilj biće da pokušamo da se uz pomoć adekvatnih pojačanja plasiramo u glavnu grupu Lige šampionki", dodao je trener Naise.

Trener Dinama Bratislav Obućina rekao je da njegova ekipa, zbog smrti Ljubomira Pokrajca, nije uspela da prikaže sve što ume.

"U finalu je odlučio kvalitet Naise, duža klupa i međunarodno iskustvo rukometašica iz Niša. Mi smo dali sve od sebe, s obzirom na smrtni slučaj koji nam se desio. Čestitam mojim devojkama, a naravno i kolegi Jovanoviću na osvajanju Kupa", kazao je Obućina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve