Nova vest
Rukomet

Petak, 21.03.2008.

20:59

Srpski rukometaši napustili teren

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Utakmica rukometnih selekcija Makedonije i Srbije, igrana u Velesu u okviru Balkanskog šampionata, prekinuta je kada su srpski reprezentativci napustili teren, nezadovoljni suđenjem. Odluku o napuštanju terena doneo je selektor Jovica Cvetković, u trenutku kada je Makedonija, domaćin turnira, vodila sa 27:23. Utakmicu su sudili makedonski arbitri.

Meč je prekinut u 53. minutu, kada je Cvetković odlučio da povuče ekipu sa terena, nezadovoljan pregrubom igrom domaćih rukometaša u drugom poluvremenom i suđenjenjem makedonskih arbitara.

Cvetković je prihvatio svu odgovornost za povlačenje reprezentacije Srbije sa terena.

"Povukao sam ekipu i, naravno, prihvatam svu odgovornost... Morao sam to da učinim da ne bi došlo do većeg incidenta ili povreda igrača. Izvinili smo se publici, pozdravili ih i zahvalili se na podršci", rekao je Cvetković.

Još nije izvesno kojim će rezultatom biti registrovana utakmica. Ekipa Srbije sada je u hotelu u Velesu, gde čeka zvaničan izveštaj.

Cvetković je rekao da je srpska reprezentacija bila šokirana kada je saznala da će meč sa Makedonijom suditi Makedonci.

"Pripremio sam igrače da ne reaguju na sudijske odluke i da budu mirni. U prvom poluvremenu sudjenje je bilo tendenciozno, ali smo izdržali. I u pauzi sam ih zamolio da ostanu mirni, ali je situacija izmakla kontroli. Igrači su počeli da skaču i ja sam morao da prekinem meč", objasnio je Cvetković.

Meč u Velesu igrao se pred oko 4.000 gledalaca, a u jednom trenutku publika je skandirala: "Kosovo je Srbija".

To je bila utakmica drugog kola Prvenstva Balkana. U prvom kolu, Srbija je u četvrtak pobedila BiH sa 31:30, a u subotu bi trebalo da igra sa Turskom u 10:30.

Makedonci su u četvrtak u prvom kolu igrali nerešeno sa Turskom - 31:31.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve