Nova vest
Rukomet

Sreda, 23.01.2008.

17:36

EP: Drama u Norveškoj

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Rukometaši Švedske savladali su selekciju Španije sa 27:26 u meču koji je obeležio 2. kolo druge faze Evropskog prvenstva u Norveškoj. Golom Jonasa Kalmana, dve sekunde pre kraja iz kontre, Švedska je sačuvala šanse za plasman u polufinale iz grupe 2 i izbacila Špance iz svih kombinacija za plasman među 4 najboljih u Evropi. U polufinalu se već nalazi Francuska posle nove pobede, nad Nemačkom, dok će se u grupi 1 za plasman u završnicu boriti Danska, Hrvatska i Norveška.

Hrvatska je pobedila selekciju Crne Gore sa 34:26. Aktuelni olimpijski šampioni su pobedom nad Crnom Gorom iskoristili kiks Norveške i preuzeli drugo mesto u grupi 1.

Najefikasniji u četvrtoj pobedi Hrvatske bio je Igor Vori sa devet golova. Za Crnu Goru, Petar Kapisoda je postigao sedam, a Muratović pet pogodaka.

Danska je novom pobedom, nad Poljskom, 36:26, došla na korak od plasmana u polufinale, a situaciju je zakomplikovala Slovenija, trijumfom nad Norveškom, 33:29.

Norveška je tako pretrpela tek prvi poraz na šampionatu. Ipak, domaći rukometaši i dalje sami odlučuju o svojoj sudbini, pošto u poslednjem kolu igraju protiv direktnog rivala za plasman u polufinale, selekcije Hrvatske.

U grupi 2, plasman u polufinale obezbedila je moćna Francuska, trijumfom nad Nemačkom, sa 26:23, dok će se za drugo mesto u direktnom okršaju boriti Švedska i Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve