Nova vest
Rukomet

Subota, 05.01.2008.

19:04

Pobeda na Farskim ostrvima!

Izvor: B92, sportal.fo

Autor:B92, sportal.fo

Default images

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Tošhavnu selekciju Farskih Ostrva rezultatom 33:28 (15:14), u drugoj utakmici Sedme grupe pretkvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je tako izborila drugu pobedu u pretkvalifikacijama, pošto je Farane pre tri dana u Smederevu savladala sa čak 23 gola razlike (47:24). Prvobitno su dve vodeće domaće agencije objavile vest da su Farani pobedili Srbiju istim rezultatom, što je izazvalo priličan šok, ali je naknadno saopštena promena.

Zanimljivo je da na zvaničnim sajtovima Evropske i Svetske rukometne federacije, kao ni na vebstranici Rukometnog saveza Farskih ostrva do trenutka objavljivanja ispravljene vesti nema informacije o rezultatu meča odigranog u dvorani Halsi u Tošhavnu, a da niko nije objavio nijedan podatak osim konačnog i rezultata poluvremena.

Naknadno stigle su i informacije o toku meča: Farani su počeli bolje, vodili 3:0 i 4:1. Naša selekcija je do prvog vođstva stigla u 22. minutu (11:10), a dva razlike prvi put je bilo tri minuta kasnije (13:11). Sve do ulaska u poslednju četvrtinu meča prednost našeg tima ostala je mala, ali je u završnici kvalitet došao do izražaja i izborena je sigurna pobeda.

Naredni meč srpski rukometaši će odigrati 16. januara u Izraelu, čiju će reprezentaciju ugostiti tri dana kasnije.

Najbolji tim iz Grupe u junu će u baražu igrati sa nekom od lošije plasiranih ekipa sa Evropskog prvenstva u Norveškoj, koje će se igrati od 17. do 27. januara.

Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj održaće se od 16. januara do 1. februara 2009.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve