Nova vest
Rukomet

Petak, 09.11.2007.

21:55

Dinamu prvi meč protiv Madeire

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U prvoj utakmici trećeg kola Kupa EHF u Pančevu su rukometašice domaćeg Dinama pobedila portugalski tim Madeiru sa 33:19 (18:9). U sportskoj dvorani "Strelište", pred oko 800 gledalaca, sudile su Madjarice Katalin Peči i Marija Vagvoldji, dok je delegat EHF bio Rumun Adrijan Dančesku. Revanš se igra u nedelju, u isto vreme i u istoj dvorani.

Madeira: Golvela 19 odbrana, Horvat 2, Agiar 2, Mendonsa, Koreja, Sabino 1 (1), Gongkalves 1, Tavares, Franko 1, Gomeš 2, Ganau i Seibira 10 (4).
Dinamo: Davidović 3 odbrane, Pokrajac 5, Žiga 4, Pavlov 6 (4), Damnjanović, Prvanov, Vrbljanac, Samoila, Matijašević 1, Chubrić, Balać 14, Bogdan 2, Perušina 1, Guteša 14 odbrana.
Sedmerci: Madeira 5 (5), Dinamo 4 (4). Isključenja: Madeira 4 minuta, Dinamo 6 minuta.

Zvanični domaćin ove utakmice bio je višestruki prvak Portugalije Madeira, koja je ponudila, a Dinamo prihvatio, da se oba meča igraju u Pančevu.

Pokazalo se da su istinski domaćini rukometašice Dinama za klasu bolje od gosći iz Portugalije. Već na startu Pančevke su povele sa 6:2, ali su, zbog opuštanja, dopustile da se Portugalke približe na 6:5. Ipak, rukometašice Dinama su potom postepeno povećavale prednost, pa je do poluvremena udvostručena razlika u golovima.

Zanimljivo je da je u 34. minutu, kod rezultata 22:9, cela ekipa Madeira postigla 9, a samo Biljana Balać 12 pogodaka.

Pošto se pobednik već znao, treneri su na parket poslali rezervne igračice. U pobedničkoj ekipi najmarkantnija je bila dirigentkinja Danica Pavlov, koja je laserskom preciznošću proigravala svoje saigračice. U timu Madeire po kvalitetu su odskakale čuvar mreže Esmeralda Golvela i sjajno levo krilo Ana Seibira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve